Samsun'da küskün siyasetçilerin karar haftası

TAKİP ET

31 Mart yerel seçimlerine yönelik takvim işlemeye devam ederken, partileri tarafından aday gösterilmeyen belediye başkanları ve adaylar, karar aşamasına geldi. Bu hafta sonuna kadar, başkan adaylarının kararlarını açıklaması bekleniyor.

31 Mart yerel seçimlerine yönelik takvim işlemeye devam ederken, Samsun'da ilçe belediye başkanlarının büyük bir kısmı belli oldu. Partileri tarafından aday gösterilmeyen isimler ise, belediye başkan adayı olarak sahaya çıkmaya hazırlanıyor. 

Siyasi partiler, aday listelerini en geç 20 Şubat Salı saat 17.00'ye kadar teslim edecek, bağımsız adaylar da aynı gün saat 17.00'ye kadar başvuru yapabilecek.

BAŞKAN TOGAR'DAN BÜYÜK BULUŞMA 

AK Parti tarafından 31 Mart yerel seçimleri için aday gösterilmeyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, bugün belelediye hizmet binasının önünde saat 17.00'de büyük buluşma gerçekleştirecek.

Başkan Hasan Togar yaptığı paylaşımda, "Tekkeköyümüzün geleceğini belirlemek, birlikte karar vermek ve önemli açıklamalar yapmak için ilçe halkını belediye hizmet binamızın yanındaki etkinlik alanındaki buluşmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı. Gözler, büyük buluşmaya çevrildi. 

TAŞCI KARAR AŞAMASINDA 

AK Parti Atakum Belediyesi eski Başkanı İshak Taşcı'da, 31 Mart yerel seçimleri için AK Parti'den Atakum Belediyesi Başkan aday adayı olmuş ancak partisi tarafından aday gösterilmemişti. Sosyal medya hesabından sitem paylaşımı yapan Taşcı'nında yeniden başkan adayı olacağı ve hangi partiden olacağı konusunda karar aşamasına geldiği öğrenildi. 

BAFRA'DA NEİŞ SESLERİ 

Bafra'dan AK Parti'den Belediye Başkan aday adayı olan Şükrü Neiş'te, partisi tarafından aday gösterilmedi. Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda 31 Mart yerel seçimleri için başkan adayı olacağının sinyalini veren Neiş'in de karar aşamasında olduğu öğrenildi. 

CHP'Lİ DEVECİ'DEN 'BEN DE VARIM' MESAJI 

Öte yandan CHP'nin Atakum'da yaptığı ön seçimde sandıktan çıkamayan Atakum Belediyesi Başkanı Av.Cemil Deveci'de, CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından Ankara'ya çağrıldı. Genel Başkan Özel ile görüşmenin ayrıntılarını anlatan Başkan Deveci, "Görüşmede Samsun'da ve Atakum'daki durumu anlattım. Biz yönetimimizde örgütlü toplumu savunduk. Atakum kadınları, gençleri,  çiftleri ve üretenlerinin bana ihtiyacı varsa ben varım. Atakum'da örgütlü toplumun belediye başkanıyım. Atakum'a yakışır bir yönetim anlayışı sergiliyoruz. Benim dışımda  gelişen bazı güzel gelişmeler var. O gelişmeleride zamanı gelince duyarsınız "dedi.