Samsun'da Lise Öğrencileri Kore ve Kıbrıs Gazilerini Sınıflarında Ağırladı

TAKİP ET

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan Bahattin-Sevim Köksal Anadolu Lisesi'nde öğrenciler, Kore ve Kıbrıs gazilerini misafir etti. Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliği ve Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi üyeleri öğrencilerle buluştu.

Dernek Başkanı Kıbrıs Gazisi Ahmet Diril, şehitlik, gazilik, vatan ve millet sevgisi konularında yaptığı sunumla öğrencilerin dikkatini çekti. Etkinliğe katılan 95 yaşındaki Kore Gazisi Ali Gümüş ile diğer Kıbrıs gazileri, öğrencilerle anılarını paylaştı ve duygusal anlar yaşattı. Öğrenciler, gazilere merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldu.

Okul Müdürü Osman Yaşar, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Tarih öğretmenleri Neslihan Baş ve Melek Özayvaz Özen'e teşekkür etti. Yaşar, "Öğrencilerimizin milli duygularının artmasına katkı sağlayan gazilerimize çok teşekkür ediyor, onları okulumuzda ağırlamaktan büyük bir onur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Programda gösterdikleri duyarlılık nedeniyle tüm öğrencilerimizi ve öğretmen arkadaşlarımı yürekten kutluyorum." dedi.

Bu anlamlı buluşma, öğrencilerde vatan sevgisi ve milli bilinç duygularını pekiştirmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.