Samsun'da Meclis üyeleri listelerinde son dakika krizi

TAKİP ET

Samsun'da meclis üyeleri listeleri, adeta krize döndü. Siyasi partilerden listeler sızdıkça, parti binaları doldu taştı. Polis güvenlik tedbirleri aldı.

SON DAKİKA SAMSUN HABER | ÖZEL HABER | Dün Seçim Kurulları'na saat 17.00'ye kadar verilmesi gereken partilerin Belediye Meclis üyelikleri listesinin hazırlanması son dakikaya kadar sürdü. Listede yer alamayanlar ya da  sıralarını beğenmeyenlerin tepkileri üzerine parti binalarının il ve ilçe teşkilatları yoğun bir gün yaşadı. 

AK Parti'nin MHP ile Cumhur İttifakı kapsamında ortak olarak hazırladığı listelerde daha çok MHP kanadından listelere itiraz edenler öne çıktı. AK Parti'de  beklenen isimler liste başlarındaki yerlerini alırken, son dakika değişikliklerinin olabileceği öne sürüldü. İlkadım'da Mustafa Seven, Atakum'da son dakika değişikliği ile 
Resul Akyüz liste başı oldu. 

AK PARTİ İLE MHP'NİN LİSTE KRİZİ BÜYÜDÜ

MHP dün gece listelerini AK Parti'ye gece yarısı verdi. Bazı ilçelerde AK Parti'nin çok arka sıralarda kontenjan ayırması nedeniyle ilçe örgütleri listelere tepki gösterdi. İYİ Parti'de ise son dakikalara kadar listelerde kimlerin olduğuyla ilgili bir sızıntı yaşanmadı. Ancak il yönetimi ile adaylar arasında  liste krizi yaşandığı öne sürüldü. 

'İYİ PARTİ LİSTESİ BELİRSİZ CHP TAM KAOS YAŞADI'

CHP ise tam bir kaos yaşadı. Özellikle İlkadım İlçe'de liste krize dönüşünce, ilçe binasına güvenlik kontrolü sağlanması için polis çağrıldı. Gerginlik daha daartınca parti binası içinde  tartışmalar yaşandı. İlçe yönetiminin İlkadım Belediye Başkan adayına danışmadan liste yapması üzerine, tartışmalar büyüdü. Listeler ile ilgilide AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti il başkanları HHALK'a konuştu. 

MÜZAKERE ESAS ALINDI 

AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, listeler konusunda illaki ufak tefek tartışmaların yaşanmış olduğunu söyledi. Meclis üyeliği listelerinin Cumhur İttifakı meclis üyeleri adaylarından oluştuğuna dikkati çeken Köse, "AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Hasan Basri Yalçın başkanlığında kurulan komisyonda, meclis üyeliği listeleri müzakere ile belirlendi ve Seçim Kurulu'na teslim edildi. Burada müzakare esas alındı. İllaki ufak tefek krizler yaşanmıştır "dedi. 

KOMİSYON KARAR VERDİ 

MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur ise, kurulan komisyonla meclis üyeliği listelerinin belirlendiğine dikkati çekti. Mucur, "Kurulan komisyon listelere karar verdi. Kamuoyuna duyuracağız "dedi. 

KOTALARA DİKKAT EDİLDİ 

CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ, meclis üyelikleri listelerinin ortak akılla belirlendiğini vurgu yaptı. Özdağ, "İlçe örgütleri ve  başkan adaylarının talepleri doğrultusunda gençlik, kadın ve meslek dağılımları dikkate alınarak ortak akılla meclis üyeliği listeleri belirlendi "dedi.  

BAŞKAN ADAYLARI AÇIKLAYACAK 

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy ise, "Meclis üyelikleri sıralaması ortak çalışma ile belirlendi. İYİ Parti'yi yerelde iktidara taşıyacak etkin isimlere yer verildi. Başkan adaylarımız listeleri açıklayacak "dedi.