Samsun'da Mert Plajı'na barınak neyin nesi!

TAKİP ET

Samsun'da vatandaşların denize girdiği ender yerlerden birisi konumunda olan Mert Plajı, SBB Başkanı Mustafa Demir tarafından sessiz sedasız balıkçı barınağına çevriliyor.

SON DAKİKA SAMSUN HABER | Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB) eski Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz döneminde kent insanının sahille buluşması adına sahil yolu projesi hayata geçirilmiş, bölgede yer alan balıkçı barınakları Canik ilçesine kaydırılmıştı. Başkan Yılmaz, sahil yolunun ilk etabının bittiği yerde Mert Plajı'nı hayata geçirmişti. 

SESSİZ SEDASIZ ÇALIŞMA YAPILIYOR 

 

Mendirek yapılarak su kayağı ve oyun grupları eklenen Mert Plajı, yaz aylarında vatandaşların uğrak yeri haline geliyordu. SBB Başkanı Mustafa Demir, yaklaşık 1 yıl önce Mert Plajı'nın balıkçı barınağı olarak yeniden planlanacağını açıklasada, gelen tepkilerin ardından geri adım atılmıştı. Söz konusu çalışmanın sessiz sedasız sürdürüldüğü ortaya çıktı. Mert Plajı'nın balıkçı barınağına çevrilmesi çalışmasında kulübelerin inşa edildiği görüldü. 

'SAMSUN İÇİN ÇOK DEĞERLİ'

SBB Meclisi CHP eski Grup Başkanvekili Dr. Atilla Tekcan, Mert Plajı'nın Samsun halkına ait olduğunun altını çizdi. Tekcan, "Kıyılarımız ve plajlarımız yavaş yavaş yok ediliyor. Mert Plajı, Samsun'un su oyunları parkına sahip ender plajlarındandır. Burada vatandaşlarımız yazın denize girmekte ve güneşlenmektedir. Bölgede erişimi en rahat olan bir plajımızdır. Sahilde bulunan  kıyılarımızın azaldığı şu günlerde Mert Plajı bizim ve Samsun için çok değerlidir "dedi. 

'AÇIKLAMA BEKLİYORUZ'

CHP'li Tekcan Samsun'un sahillerinden ellerin çekilmesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti; "Atakum Marina'da kum erezyonunu ve bilim dışı yapılması planlanan tesislerin kıyılarımıza ne şekilde zarar vereceğini bilim adamlarının raporlarından korkuyla okuyoruz. 85 milyon yurttaşımızın istifadesine sunulan en değerli varlıklarımız olan kıyılarımız ve plajlarımızın bir kısım insanın 'sosyal ihtiyaçlarını karşılayacağız' diye mahvolmasına seyirci kalmamamız gerekir. Burada çözüm yapılanı yıkmak değildir, var olanı koruyup ihtiyacı karşılayacak şekilde bir planlama yapmaktır. Balıkçı barınağı ihtiyacı, plaj yıkılmadan, kullanımı kısıtlanmadan  karşılanmalıdır. Şu anda barınak inşası devam etmektedir. Küçük teknelerin barınağa girişi, çıkışı plajda denize giren vatandaşlar açısından sıkıntılı bir süreç olacaktır.  Deniz kazalarının yaşanması muhtemel olduğu gibi insanların psikolojik olarak da rahat olmaları mümkün bulunmamaktadır. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden daha önce de eleştiri konusu yaptığım bu konuyla ilgili açıklama yapılmasını, çözüm üretmelerini bekliyoruz."