Samsun'da Milli Mücadele'de 19 Mayıs ve Samsun Etkinliği

TAKİP ET

Samsun'un Bafra ilçesinde düzenlenen "Milli Mücadele'de 19 Mayıs ve Samsun" konferansında Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan konuşmacı olarak katıldı.

Samsun'un Bafra ilçesinde, Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında "Milli Mücadele'de 19 Mayıs ve Samsun" konulu bir konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan'ın Katılımı

Bafra Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen konferansa, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan konuşmacı olarak katıldı. Çağlayan, Samsun'un Milli Mücadele'deki kritik rolüne dikkat çekti.

Samsun: Milli Mücadele'nin Başlangıç Noktası

Çağlayan, konuşmasında Samsun'un Milli Mücadele'nin ilk kıvılcımının çakıldığı yer olduğunu vurgulayarak, "Mustafa Kemal Atatürk, savaşlardaki başarılarıyla büyük bir asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı, görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, uluslararası ilişkilerde güvenilirlik, barış ve insanseverlik değerleriyle de evrensel bir kişilik olmuştur." dedi.

Gençlik Merkezi'nden Teşekkür

Bafra Gençlik Merkezi Müdürü Selim Erdoğan, Milli Mücadele'nin başlangıcını gençlere unutturmamak amacıyla düzenlenen konferansa katkılarından dolayı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan'a teşekkür etti.

Konferansa Katılım Yoğundu

Konferansa, İlçe Emniyet Müdürü Murat Öner, Bafra Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ömer Çalışkan, Bafra Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hacı Avcı ile birçok öğrenci katıldı.

Milli Mücadele Bafra Gençlik Merkezi 19 Mayıs samsun Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan Gençlik haftası uefa avrupa konferans