Samsun'da Müze Eczane Açıldı: Geçmişten Günümüze Eczacılık

TAKİP ET

Samsun Eczacılar Odası tarafından, 1800'lü ve 1900'lü yıllarda kullanılan ilaçların sergilendiği 'Müze Eczane' açıldı. Açılış, 14 Mayıs Eczacılık Haftası ve bilimsel eczacılığın 185. yılı kapsamında gerçekleştirildi.

Samsun Eczacılar Odası, 14 Mayıs Eczacılık Haftası ve bilimsel eczacılığın 185. yılı nedeniyle 'Müze Eczane' açılışı gerçekleştirdi. Açılışta, "İlaç ve Eczacılığın Dünü, Bugünü ve Geleceği" konulu bir panel de düzenlendi. Müze, Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın katılımıyla açıldı.

Eczacılığın Tarihine Yolculuk

Samsun Eczacılar Odası Başkanı Ferhat Karacan, müze hakkında şu bilgileri verdi: "Eczacılığın dünü, bugünü ve yarını dediğimiz zaman bu müze devreye giriyor. Gelecek nesillere eczacılığın nasıl yapıldığını göstermek adına bu müzeyi oluşturduk. Yaklaşık 7 aylık süreçte ilaçlar toplandı, diğer materyaller ise 4-5 yıl boyunca bir araya getirildi. Meslektaşlarımızın bağışlarıyla bu müzeyi oluşturduk."

Türk Eczacılarının Gururu

Açılışa katılan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Türk eczacılarla onur ve gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Pandemiden yangınlara, deprem bölgelerine kadar her alanda eczacılarımız yanımızdaydı. Türk Eczacılar Birliği’ne ve tüm eczacılarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Deprem Bölgesinde Eczacılık Hizmeti

Türk Eczacılar Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney de, "Samsun Eczacılar Odamız aktif bir şekilde 14 Mayıs etkinliklerine devam ediyor. Deprem bölgesinde halen konteynerlerde eczacılık hizmeti veren 300’e yakın meslektaşımız var. Zor şartlarda çalışan eczacılarımızın eczacılık gününü kutlamak bizim için çok önemli" diye konuştu.

Program, "İlaç ve Eczacılığın Dünü, Bugünü ve Geleceği" paneli ile sona erdi.

samsun samsun müze eczane geçmişten günümüze ilaçlar samsun eczacılar odası 14 mayıs eczacılık haftası samsun valisi orhan tavlı açılış samsun haber sağlık gündem haber