Samsun'da Öğrenciler Şakayık Çiçeğini İnceledi

TAKİP ET

Samsun'daki Recep Asal Matematik ve Tabiat Okulu öğrencileri, doğa yürüyüşü sırasında nadir bulunan şakayık çiçeğini yakından inceledi.

Türkiye'nin ilk köy yaşam merkezi olan Samsun'daki Recep Asal Matematik ve Tabiat Okulu'nda öğrenciler, doğa yürüyüşleri kapsamında koruma altındaki şakayık çiçeğini inceleme fırsatı buldu. Okul, iki yıldır eğitim faaliyetlerini sürdürerek öğrencilere bilimden sanata, ekolojiden kampçılığa kadar geniş bir yelpazede eğitim veriyor.

Bugüne kadar yaklaşık 13 bin öğrenciye doğa eğitimleri verilen okulda, öğrencilerle yapılan doğa yürüyüşlerinde doğaya ve çevreye saygı konuları işleniyor. Bu etkinliklerde öğrenciler, çeşitli hayvan türleri ve bitki örtüsü hakkında bilgilendirilirken, nadir bulunan bitki türlerini de inceleme şansı buluyorlar.

Bu haftaki doğa yürüyüşünde öğrenciler, yılda sadece 10 gün açan ve koruma altında olan Anadolu'ya özgü şakayık çiçeğini keşfettiler ve gözlemlediler. Bu deneyim, öğrencilerin doğaya olan merakını ve çevre bilincini artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

samsun Samsundaki Recep Asal Matematik ve Tabiat Okulu öğrencileri doğa yürüyüşü Şakayık Çiçeği Samsunda Öğrenciler Şakayık Çiçeğini İnceledi okul eğitim samsun haber gündem haber