Samsun'da Opr. Dr. Aynur Dağdemir unutulmadı

TAKİP ET

8 yıl önce Samsun'un İlkadım ilçesinde çalıştığı hastanede bıçaklanarak öldürülen Opr. Dr. Aynur Dağdemir, mezarı başında dualarla anıldı.

Samsun'da, çalıştığı hastanede uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden kadın hastalıkları uzmanı Opr. Dr. Aynur Dağdemir, ölümünün 8. yılı olan 19 Kasım'da anıldı. 

MEZARI BAŞINDA DUA EDİLDİ 

Dağdemir'in Samsun Asri Mezarlık'taki mezarı başında düzenlenen anma törenine, eşi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, kızları Başak ve Tuğçe Dağdemir, Samsun Tabip Odası Başkanı Ömer Faysal Çadır ile hekimler ve çalışma arkadaşları katıldı. Ailesi ve arkadaşları, dua ederek Dağdemir'in mezarına karanfil bıraktı.

'ACIMIZ HALEN TAZE'

Daha sonra Samsun Tabip Odası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Dr. Sema Aydoğdu, "Acımız ve öfkemiz hala taze, mücadelemiz ise sonsuz.  Bu şiddet ortamı hem özel alanda hem de kamuda kadınlara yönelik şiddeti körüklemeye devam ediyor. Cesaretle kadına yönelik şiddete karşı mücadeleye devam edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyor, 6284 sayılı kanunun etkin uygulanmasını istiyoruz! "ifadelerini kullandı.