Samsun'da 'Sağlıksız Sağlık' Ürkütüyor!

TAKİP ET

Samsun'da özellikle Acil 112'de yaşanan olumsuzluklar, mobbing baskıları iddiaları, herkesi tedirgin ediyor. Gazetemizin gündeme getirdiği iddialar üzerine Hürrriyet Sağlık Sen Genel Başkanı Erdoğan Çakmak açtı ağzını yumdu gözünü. Çakmak, "Yıllar önce uyarmıştım, ancak gelinen nokta ne yazık ki bu "dedi.

Samsun'da 112 Acil ekiplerinin bir hastaya 12 dakika geç gidilmesinin resmi belgelere girmesi ve sağlık ekiplerinin karakolluk olacak kadar yaşadığı sorunların gündeme gelmesi, sağlık camiasında yankı buldu. Özellikle 112 Acil Komuta Merkezi'nde yaşanan sorunların bazı çalışanların psikolojilerini bozduğu iddia edildi. 

Gazetemizin gündeme taşıdığı 'Sağlıktaki sağlıksız çalışma ortamı', 112 Acil'e 'acil müdahele edilmesi' gerektiğini ortaya koydu. Komuta merkezinin 2023 yılının Ağustos ayında Tekkeköy'de bir hastaya yönlendirdiği aracın ilk ekibin gidemeyeceğini bildirip, ikinci ekibin yönlendirilmesi ve geç çıkılması nedeniyle 12 dakikalık geçikme yaşandığı iddiaları bardağı taşıran damla oldu. 112 Acil Komuta Merkezi'nde yaşanan sorunlar nedeniyle çalışanlar arasında yaşanan huzursuzluk gündeme damgasını vurdu. 

GRUPLAŞMALAR VE MOBBİNG İDDİALARI

İddiaya göre; bir başka vakada ise komuta merkezinin bilgisayara hasta takibi için yazdığı gelişmeleri, sonradan sildiği ve bunun başka bir çalışan tarafından ekran görüntüsü alınarak, rapor edildiği de ortaya çıktı. Hastaların akıbeti bilinmezken, çalışanlar arasında yaşanan gruplaşmalar nedeniyle yönetim zafiyeti oluştuğu da iddia ediliyor. Bazı çalışanların birbirlerini polise şikayet edecek kadar ileri gittiği öne sürülürken, yazışmalar ve belgeler iddiayı doğruluyor. 12 dakika geçikmeli olarak hastaya giden sağlıkçı için verilen kınama cezasının da kaldırıldığı ortaya çıktı. 

GENEL YAYIN YÖNETMENİMİZ YÖNETİCİLERİ UYARDI 

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni A. Yener Cabbar, dünkü köşe  yazısında Samsun Valisi Orhan Tavlı, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uras ve 112 Acil Başhekimi Dr. Ali Yılmaz'ı sorunların çözümü için bilgilendirirken, Hürriyet Sağlık Sen Genel Başkanı Erdoğan Çakmak, sağlıkta yaşanan mobbingin, çalışanların performansını olumsuz etkilediğini öne sürdü. 

YÖNETİLEMEME SORUNU VAR 

Hürriyet Sağlık Sen Genel Başkanı Erdoğan Çakmak, "Konudan bağımsız olarak söylüyorum. Yönetilememe sorunu yıllardır gündeme getirdiğimiz konular. Bunların çözümü liyakatli görevlendirmelerdir" dedi.

Ambulans 12 dakika geç kaldı hastanın akıbeti ne oldu?

2023 yılının Ağustos ayında bir hastaya çıkışta, ilk ekibin görevinin iptal edilip, ikinci ekibin görevlendirilmesi nedeniyle ambulans hastaya 12 dakika geç ulaştı.

Soruşturma açıldı. Kınama cezası iptal oldu, Hastanın akıbeti merak konusu.

samsun acil 112 sağlık