Samsun'da Sağlıkta Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu

TAKİP ET

Samsun'da düzenlenen 'Sağlıkta Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu', estetik, modern, tamamlayıcı ve alternatif tıp ile hemşirelik hizmetlerini mercek altına aldı.

Hemşirelik Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen sempozyum, Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı tarafından düzenlendi. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda sağlık çalışanlarının yoğun ilgisiyle gerçekleşen etkinlikte çeşitli konular ele alındı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, sağlık alanındaki yenilikçi yaklaşımların önemine vurgu yaparak etkinliğin amacını aktardı.

Sempozyum kapsamında 'Estetik Uygulamalarının İnsan Sağlığı Üzerinde Etkileri', 'Sağlıkta Kültürel Dönüşüm, Modern Tıp-Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Karşılaştırılması', 'Ülkemizde Sunulan Hemşirelik Hizmetinin Dünü Bugünü Yarını' gibi konuları içeren sunumlar yapıldı. Prof. Dr. Ahmet Demir, Doç. Dr. Onur Öztürk ve Dr. Öğr. Üyesi Nihal Ünaldı Baydın tarafından sunulan bu konular sağlık çalışanlarına ışık tuttu.

Ayrıca, 'Dünya Ülkelerinde Sunulan Sağlık Hizmetleri' başlıklı bölümde, Yeni Zelanda, Almanya ve İngiltere'de görev yapan hemşirelerin online bağlantı ile ülkelerindeki hemşirelik hizmetlerini anlattıkları bilgilendirici sunumlar gerçekleştirildi. Sunum yapan hocalara teşekkür plaketleri, Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uras ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Uğur Sezgin tarafından takdim edildi.

Sempozyuma Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Kemal Serhan Sandıkçı, Personel Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Hüseyin Yalçın Büyükkarabacak, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hatice Öz ve sağlık tesislerinin yöneticileri de katıldı.