Samsun'da 'Sanatlı Mezunlar' Buluştu

TAKİP ET

Samsun'da Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 81. yıl dönümünde mezunlar buluştu. Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlikte anılar canlandı.

Samsun'da eski adıyla Endüstri Meslek Lisesi, yeni adıyla Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 81. kuruluş yıl dönümünde mezunlar bir araya geldi.

81 Yıllık Tarih Yeniden Canlandı

Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen "Sanatlı Mezunlar Buluşuyor" etkinliği, Endüstri Meslek Lise Mezunları Derneği tarafından bu yıl 17. kez düzenlendi. Etkinlikte, okulun farklı yıllardan mezunları bir araya gelerek eski günleri yad etti ve mezunların fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezdi.

Etkinlik kapsamında pilav dağıtımı yapıldı ve mezunlar birlikte yemek yedi. Bu özel gün, okulun mezunları için bir araya gelme ve anılarını paylaşma fırsatı sundu.

Dernek Başkanı Seyit Ahmet Çay’ın Konuşması

Endüstri Meslek ve Teknik Liseliler Dernek Başkanı Seyit Ahmet Çay, konuşmasında şunları söyledi: “Samsun’un büyük iş adamlarının ve organize sanayinin yüzde 85’inin burada olduğu bir günü kutluyoruz. Bu okul Samsun’un ve Türkiye’nin sanayisine yön veren bir okul. İnşallah bundan sonraki dönemlerde de öğrenci kalitemizi yükselteceğiz. Eğitim ve öğretimi daha da yükseltme adına biz dernek olarak ve buradaki öğretmenler olarak iyi bir mücadele vereceğiz. Çünkü meslek liseleri memleket meselesidir. Eğer meslek liselerimizdeki eğitim ve öğretim başarılı olmazsa Türkiye sanayisinde tüten bacalar tütmeyebilir. Bu yüzden biz de elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz.”

Yoğun Katılım

Etkinliğe okulun mezunlarından Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, Kavak Dernekler Federasyonu Başkanı Bayram Erişgin ve Okul Müdürü Ahmet Alim de katıldı.

 

samsun Sanatlı Mezunlar Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunlar buluşması Samsun etkinlik Samsun Haber