Samsun'da SASKİ'den İlkadım'da Altyapı Çalışması

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, İlkadım ilçesi Derebahçe Mahallesi'nde yağmur suyu ve kanalizasyon hatları döşeme çalışmalarına başladı. Çalışmaların 10 gün içinde tamamlanması planlanıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, sağanak yağışların neden olduğu sel ve su baskınlarını önlemek amacıyla altyapı çalışmalarına hız verdi.

İlkadım ilçesi Derebahçe Mahallesi'nde başlatılan çalışmalarda, ekonomik ömrünü tamamlamış yağmur suyu ve kanalizasyon hatları yenileniyor.

10 Gün İçinde Tamamlanacak

Aşırı yağışlar sonucunda biriken yağmur sularının daha hızlı tahliyesini sağlamak amacıyla birçok ilçede kolektör hatlarını büyüten SASKİ İşletme ve Bakım Şube Müdürlüğü, cadde ve sokaklardaki yağmur suyu ve kanalizasyon şebekelerini de yenilemeye devam ediyor. İlkadım ilçesine bağlı Derebahçe Mahallesi'nde sürdürülen çalışmalar kapsamında, Aksaray Sokak'ta 150 metre uzunluğunda, 1200 mm çapında yağmur suyu hattı ve 300 metre uzunluğunda, 300 mm çapında kanalizasyon hattı döşeniyor. Çalışmaların 10 gün içinde tamamlanarak yolun asfaltlanması ve sokağın trafiğe açılması bekleniyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) samsun ilkadım altyapı çalışması yağmur suyu ve kanalizasyon hatları samsun haber gündem haber