Samsun'da Serhat Türkel, miting gibi toplantı ile aday adaylığını duyurdu: 'Atakum iktidarımızın meşale kenti olacak'

TAKİP ET

Samsun'da CHP'den Atakum Belediye Başkan Aday Adayı olan Serhat Türkel, miting gibi açık hava toplantısı ile aday adaylığını duyurdu. Türkel, "Atakum iktidarımızın meşale kenti olacak "dedi.

SON DAKİKA SAMSUN HABER | CHP Atakum İlçe Başkanlığı görevinden Atakum Belediye Başkan Aday Adayı olmak için istifa eden Serhat Türkel, adeta açık hava mitingi havasında düzenlediği toplantı ile aday adaylığını kamuoyuna duyurdu. 

YÜZLERCE KİŞİ KATILDI 

Programa CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ, İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar, Gençlik Kolları Atakum İlçe Başkanı Diyar Dağ, CHP Ladik İlçe Başkanı Özgür Ay, KADEF Başkanı Bayram Erişgin ve yüzlerce vatandaş katıldı. 

'PARTİNİN HER KADEMESİNDE GÖREV ALDIM'

CHP Atakum Belediye Başkan Aday Adayı Serhat Türkel, "Benim için çok özel ve anlamlı olan bugünde sizlerin karşısında olmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum. Hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz! İyi ki varsınız! Gençlik Kolları'ndan bu yana, ideolojisine ve duruşuna hayran olduğum Cumhuriyet Halk Partisi'nde, yıllardır örgütlü mücadeleyi savunan bir kardeşiniz, yoldaşınız oldum. 39 yıldır yaşadığım kentimiz Atakum'a hizmet etmeyi kendime görev edindim ve bu yoldan hiç ayrılmadım. Umudumuzun kırıldığı anlarda, yine de mücadeleden vazgeçmedim. Parti üyelerimizin birbirine sıkı sıkıya bağlı olması için, her zaman birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için çaba harcadım.  Yol arkadaşlarımızın ve örgütümüzün desteğiyle Partimin Atakum İlçe Başkanı seçildim. Üç aylık ilçe başkanlığı sürecinde de örgütümüzle birlikte kentimiz için mücadele ettim.

Bugün, ilçe başkanlığından istifa ediyor olmam, partime ve örgütümüze sırt dönüyorum anlamına gelmiyor. Aksine, yönetim kurulumuzun takdiri ile göreve gelen İlçe Başkanımız Adem Kürek ve yönetimimizin, resmi olarak olamasam da her durumda bir yönetici gibi yanlarında olacağıma sizlerin huzurunda söz veriyorum.  Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Bize yakışan, kentimizi ileriye taşımak için, her durumda azimle çalışmaktır. Yola çıkarken yaktığımız devrim meşalesini, bugün Atakum'da çok daha fazla büyütmeye ihtiyacımız var. Örgütümüzün her zamankinden daha fazla birleşmeye ihtiyacı var.
Bu birliktelik bizlere iktidarı getirecek. Bu birlikteliği sizlerin desteğiyle sağlayacağımıza olan inancım tam "dedi. 

'ATAKUM İÇİN HAYALİMİZ VAR'

CHP Atakum Belediye Başkan Aday Adayı Serhat Türkel, "Atakum’da değişimin ve devrimin meşalesini yakmak için çıktığımız bu yolda sizlerin bu yola inancı ve desteğiyle hep birlikte ilk kıvılcımı yaktık. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları gibi, Memleket ve vatan parolası ile yola çıkan Kuva-i Milliye ruhu gibi, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da ateşlenen kurtuluş meşalesi gibi; Bizim de bir umudumuz var. Biz memleketimizi Atatürk ilke ve inkılaplarına yeniden kavuşturmak ve ülkemizi saracak olan devrim meşalesini Atakum’da yakmak istiyoruz.  Bugün tarihi bir sorumluluk içinde ve büyük bir gururla sizlerin karşısındayım.  

Çocukluğumda sahilde dondurma sattığım, gençlik yıllarımda belediyemizi rant siyasetinden kurtarmak için kapı kapı gezdiğim, bu yaşıma kadar aşık olduğum bu kentten hiç ayrılmadığım, sokak sokak, köy köy avucumun içi gibi bildiğim memleketime sizlerin huzurunda; Gençliğimin enerjisi ve heyacanı, siyasi ve yöneticilik tecrübelerim ile, Cumhuriyet Halk Partisi Atakum Belediye Başkan Aday Adaylığımı açıklıyorum.
Atakum’a hizmet etmek için yola çıkan diğer aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Neden adayım biliyor musunuz dostlar; Yaşamımın tamamı Atakum’da geçti.
 Hangi mahallede hayvancılık yapılıyor, kimin kaç küçükbaş kimin kaç büyükbaş hayvanı var, hangi mahallede tarım yapılıyor, Ayşe teyzem ne kadar süt üretiyor, Mustafa amcam ne kadar mahsul alıyor hepsini en ince ayrıntısına kadar biliyorum.

Üretici hemşehrilerimizin, esnafımızın, öğrenci kardeşlerimizin, yaşlılarımızın, dezavantajlı komşularımızın, sokaktaki patili dostlarımızın sorunları var. Üreticilerimizin sorunlarını çözmek için adayım! Esnafımızın sorunlarını çözmek için adayım! Öğrenci kardeşlerimin sorunlarını çözmek için adayım! Yaşlılarımızın ve dezavantajlı yurttaşlarımızın sorunlarını çözmek için adayım! Sokakta yardım bekleyen can dostlarımızın sorunlarını çözmek için adayım! Söz veriyorum, Atakum’u memleketimize örnek bir belediye yapmak için adayım!
Değerli dostlar, bizler Atakum için en doğru kararı üyelerimizin vermesinden yanayız. Bunun için yola çıkarken de, şimdi de Atakum için ön seçim yapılmasını sonuna kadar destekliyor ve istiyoruz. Çünkü yol arkadaşlarımıza ve halkımıza sonuna kadar güveniyoruz.

Değerli Atakumlular; Şunu çok açık yüreklilikle söylüyorum ki, Bizler halkın iktidarını temel alarak, temiz kamusal siyaseti, rant odaklı değil halk odaklı yerel yönetim anlayışıyla ve Atakum’u yaşanabilir bir kent haline getirmek için mücadele edeceğiz. Bu mücadele, yalnıza belediye ya da kenti yönetmekle sınırlandırılamaz. Çocuklarımızın geleceğine yön veren, huzurlu bir kent ortamı yaratan, halka dokunan Atakum’a hiç de uzak değiliz. Bunu hep birlikte başaracağız. Liyakat ile yapacağız. Tecrübe ile heyecanı buluşturacağız.

Hatırlayın, Samsun’dan efsane Belediye başkanımız Muzaffer Önder geçti, hatırlayın Fatsa’dan halkın Belediye başkanı Terzi Fikri geçti, Selam olsun onlara, selam olsun halkı için mücadele eden tüm yurttaşlara! Atakum için hayalini kurduğum vizyonu sizinle paylaşmak istiyorum. Belediyemizde önceliğimiz, sosyal demokrat ve halkçı belediyecilik anlayışıyla, her bir Atakumluya eşit hizmet sunmak ve yurttaşlarımızın sorunlarına çözüm bulmak olacak.

Atakum’u, sadece bir kent değil, aynı zamanda "Atakum Tarzı Yaşam"ı benimseyen, "Sanatın ve İnovasyonun Kenti" haline getireceğiz. Kentimizde kültür, sanat, spor, teknoloji ve doğa uyumunu en üst seviyede yaşatacak bir yönetim anlayışı ile liyakat esaslı kadrolarla var gücümüzle çalışacağız. Söz veriyorum!
Atakum Belediyesi
Çocukların belediyesi olacak 
Atakum Belediyesi
Kadınların belediyesi olacak
Atakum Belediyesi
Esnafın, köylülerin, öğrencilerin
Halkın belediyesi olacak!

'ÖRNEK PROJELER HAZIRLADIK'

CHP Atakum Belediye Başkan Aday Adayı Serhat Türkel açıklamasında şunları kaydetti; "Belediye emekçisi kardeşim,  Bu yolculuğa Atakum’u daha ileriye taşımak, Atakum’a kimlik kazandırmak ve tüm ülkeye “örnek bir sosyal belediyecilik nasıl yapılırı” göstermek için çıkıyorum. Bunu, sizlerle başaracağız, emekçi kardeşlerimle birlikte başaracağız.
Atakum’da öyle güzel işler yapacağız ki iktidara giden yolda, Atakum lokomotif görevi görecek. İktidarın meşalesini buradan hep birlikte ateşleyeceğiz ve bu başarıyı 2028 iktidarı ile taçlandıracağız.

Sizlerin desteğiyle çok güçlü bir şekilde çıktığımız bu yolda Atakum’da neler yapılması gerektiğini, çok iyi biliyoruz.  Bu kente aşık, Atakum'un evladı, sizlerin bir yol arkadaşı olarak; Atakum'a her zaman hizmet etmekten gurur duydum ve gurur duyacağım. Yola çıkarken söylediğimiz bu sözü tekrar söylemek istiyorum. Gelecek daima yarınlar için mücadele edenlerin olacak! Bugün de beni yalnız bırakmayan siz değerli dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Sizi çok seviyorum, hepinizi saygılarımla selamlıyorum."