Samsun'da Şiddetli Yağış Terme Çayı'nın Debisini Maksimum Seviyeye Çıkardı

TAKİP ET

Samsun'un doğusunda etkili olan şiddetli yağışlar sonucu Terme Çayı'nın debisinin maksimum 805 m³/saniyeye ulaştığı öğrenildi. Bugün Samsun'un doğu ilçelerinde yoğun ve yer yer aşırı yağışlar etkili oldu, akarsuların debisi önemli ölçüde arttı.

Yağışlar sonucu Salıpazarı ilçe merkezinde maksimum 583 m³/s, Bolas Çayı’nda ise maksimum 524 m³/s debi ölçüldü. Terme Çayı ana koldan ise maksimum 805 m³/s su akışı kaydedildi. Bu su, Terme ilçe merkezine azami 501 m³/s olarak ulaştı.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, AFAD Afetlere Müdahale Genel Müdürü Dr. Sadi Ergin, Terme Kaymakamı Metin Maytalman, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, DSİ 7. Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik ve ilgili kurum yetkilileri sahada çalışmalarını sürdürüyor.

Taşkın alanında Devlet Su İşleri (DSİ) bünyesinde 9 ekskavatör, 3 treyler ve 4 binek araç olmak üzere toplam 16 makine ve 60 personel görev yapıyor. Bölgede yağış durdu, ve Terme Çayı’ndaki su seviyesinin birkaç saat içerisinde düşmesi bekleniyor.


 

terme terme çayı sel