Samsun'da su da indirime rağmen faturalar şişti

TAKİP ET

Samsun'da su faturaları Haziran ayında önceki aylara oranla yüksek geldi. Vatandaşlar TÜFE zammının kaldırılmasını talep ederken, atık su bedellerine yapılan zamma da tepki gösterdi.

Samsun'da yaz aylarında elektrik ve doğalgaz faturalarını geride bırakan su faturaları, yüksek gelmeye devam ediyor.  Bir vatandaşa Mart ayında 318 lira gelen su faturası, Mayıs ayında 369 lira, Haziran ayında ise 440 liraya yükseldi. Atık su bedelinde ise adeta rekor kırıldı. 

ATIK SU BEDELLERİNDE YÜKSEK ARTIŞ 

Faturaların sahibi Hikmet Aktürk, her ay uygulanan TÜFE zammının kaldırılmasını talep etti. Aktürk, zamlanan atık su bedellerine de dikkati çekerek, "Mart'ta atık su bedeli olarak 77 lira faturaya yansıtılmış. Mayıs'ta bu bedel 90 liraya, Haziran'da ise rekor bir artışla 269 liraya çıkarılmış. Dikkatimi çekti, faturaların şeklide değişti. Biz vatandaş olarak vatandaşın en temel hakkı olan suyun ekonomik olarak verilmesini talep ediyoruz "dedi. 

KADEMELİ SİSTEM KABUL EDİLMİŞTİ 

Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ, geçtiğimiz günlerde genel kurulunda suda yüzde 15 indirim ve kademeli sistemi kabul edip hayata geçirmişti. 

Mart su faturası: 318 lira               Atık su bedeli: 77 lira 

Mayıs faturası: 369 lira                       Atık su bedeli: 90 lira 

 

samsun samsun haber su fatura indirim son dakika