Samsun'da su faturaları çıldırdı!

TAKİP ET

Samsun'da su faturaları elektriği geçti, doğalgaza yaklaştı. Vatandaşlar, faturaları ödemekte zorlanıyor. Son aylarda gelen faturalar adeta çıldırdı. İşte detaylar...

SON DAKİKA SAMSUN HABER | Samsun Türkiye'nin en pahalı suyunu içmek için zirveyi zorlar hale geldi. Vatandaşlar elektrik tüketim bedellerini geçen faturalar nedeniyle sosyal medyada isyan bayrağını açarken, Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB) Başkanı Mustafa Demir, yeniden aday yapılmadı ancak yine de yargı kararlarını uygulamadı. 

TÜFE zammının adeta faturaları çıldırttığı Samsun'da SASKİ'nin su faturaları isyanlara neden oluyor. 31 Mart 2019 yerel seçimleri ile göreve gelen ve içme suyuna yüzde 25, okuma bedeline yüzde 150 zam yapıp, faturaları her ay TÜFE zammına bağlayan SBB Başkanı Mustafa Demir, görevi süresince faturalara 45'in üzerinde TÜFE zammı yaptı. Tepkiler üzerine ise üç defa sembolik indirim gerçekleştirdi. 

VATANDAŞ FATURALARI ÖDEYEMEZ HALE GELDİ 

Sürekli artan su faturaları, vatandaşların canını yakmaya başladı. Bir iki ay önce 250 su fatarası gelen aboneler, faturaların 500 liraya dayandığını söylerken, bazıları ise çoktan 500 lirayı aşan faturaları görmeye başladı. Daha önce  Daha önce elektrik futaralarının altında gelen su faturaları artık rekor kırmaya başladı. Kimi vatandaşa 550 liranın altında fatura gelmezken, bazı meskenlerde su faturaları elektrik fiyatını geçip doğalgaz faturalarına yaklaşmaya başladı. 

FATURALAR EZMEYE BAŞLADI HANİ SOSYAL BELEDİYECİLİK

Ekonomik olarak zorda olan vatandaş ise su faturalarını ödeyemez hale geldi. SBB Başkanı Mustafa Demir'e tepki gösteren vatandaşlar, içme suyunun en pahalı  kalem haline geldiğini ifade ederek, "Bu faturalar böyle giderse daha çok artacak. Yargı kararları uygulanmıyor. Vatandaş faturaların altında eziliyor. Sosyal belediyecilik bu mu?" diyerek tepkilerini dile getirdi. 

HABERSİZ AÇMA KAPAMA BEDELİ Mİ ALINIYOR?

Bazı vatandaşların faturalarına ise açma kapama bedeli olarak 135 lira ek ücret yansıtılıyor. Ancak vatandaşın bundan haberi olmadığı öne sürüldü. 

İŞTE BAZI FATURALAR