Samsun'da Tez Koop İş'ten 'acil ateşkes' çağrısı 

TAKİP ET

Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şubesi üyeleri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınayarak 'acil ateşkes' çağrısı yaptı. Başkan Tarık Sayın, " Kalıcı bir barışı mümkün kılacak koşulların hazırlanmasını istiyoruz "dedi. 

Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası(Tez-Koop-İş) Samsun Şubesi üyeleri, İsrail’de Filistinlilere yönelik yapılan soykırımı İlkadım İlçesi İstiklal Caddesi Süleymaniye Geçidi'nde protesto etti. Açıklamaya, Tez-Koop-İş Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın, Sendika Şubesi İdari Sekreteri Buket Özden, sendika üyelerinin yanı sıra sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. 

Sendika üyeleri, 'Savaşa Hayır, Yaşasın Halkların Kardeşliği, Yaşasın Özgür Filistin Halkı' şeklinde sloganlar atttı. 

BARIŞ HEMEN ŞİMDİ 

Sendika üyeleri, 'Savaşa Hayır, Yaşasın Halkların Kardeşliği, Yaşasın Özgür Filistin Halkı' şeklinde sloganlar atttı. Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın, "7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail’in Filistin halkına yönelik artarak devam eden saldırılarına tüm dünya gibi bizlerde tanıklık ediyoruz. Bu saldırılara karşı, her zaman olduğu gibi bugünde savaşa karşı; barışta ısrarcı olduğumuzu belirtmeyi sorumluluk kabul ediyoruz.
Dünyanın tüm işçileriyle bir ağızdan sesleniyoruz:

Savaş, tutsaklıktır. Ekonomik, politik ve sosyal hakların askıya alınmasına neden olur.
Savaş, eşitsizlik üretir. Sömürünün, eşitsizliğin, yoksulluğun habercisidir.
Savaş işçi sınıfını bölmeye hizmet eder. Tez-Koop-İş Sendikası olarak, bugün yaşananların bir katliam olduğunu biliyoruz.Yastayız; savaşın karşısında barışı, ölümün karşısında yaşamı savunmaya devam ediyoruz. Kalıcı bir barışı mümkün kılacak koşulların hazırlanmasını istiyoruz "ifadelerini kullandı.