Samsun'da Tramvaylar "Annelere" Emanet!

TAKİP ET

Samsun'da Tramvayları Kullanan Anne Vatmanlar, Şehrin Ulaşımında Önemli Rol Oynuyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ A.Ş. bünyesinde görevli olan anne vatmanlar, şehrin ulaşımında önemli bir rol üstleniyor. 56 tonluk, 40 metre uzunluğundaki ve 350 yolcu kapasiteli tramvayları kullanan anne vatmanlar, her gün "anne özverisiyle" on binlerce yolcuyu taşıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Annelerin elinin değdiği her iş daha da güzelleşiyor. Raylı sistemde onların emeği bizim için çok değerli" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin hafif raylı sistemine yılda ortalama 22 milyon kişi binerken, 35'i kadın 90 vatman görev yapıyor. 35 kadın vatmanın arasında anne veya anne adayı olanlar da bulunuyor. 43 istasyondan oluşan 36 kilometrelik güzergahta, anne vatmanlar günde 3 sefer yaparak yaklaşık 108 kilometre yol kat ediyorlar. Anne vatmanlar, annelik görevini ve vatmanlık mesleğini layıkıyla yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Vatman Semanur Sayan, "Çalışan bir anne olmanın zorlukları var ama işinizi severek yapınca zorluklar da kolaylaşıyor" derken, İrem Özdemir ise "Annelik çok kutsal. Her gün binlerce yolcunun canı bize emanet. Anne dikkati ve özverisiyle işimizi severek yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Vatman Esra Yener'in kızı İpek, "Annemin kocaman tramvayı kullanması beni çok etkiliyor. Evde de işte de benim annem bir kahraman" derken, Özgür Çömez'in oğlu Can Bartu, "Annemi işteyken özlüyorum ama tramvay kullandığı için de mutlu oluyorum" şeklinde yorum yaptı.

Başkan Doğan, "Tüm anneler bizim için çok kıymetli. Raylı sistemde onların emeği bizim için çok değerli. Tüm annelerin gününü kutluyorum" açıklamasını yaptı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ A.Ş. samsun Samsun Büyükşehir Belediyesi in hafif raylı sistemi SBB Başkanı halit doğan kadın vatmanlar Vatman Semanur Sayan Vatman Esra Yener tramvay Anneler Günü samsun haber gündem haber