Samsun'da Tunus Baharat dualarla açıldı

TAKİP ET

Baharat ve doğal bitkisel ürünlerde öncü markalardan Tunus Baharat, Atakum ilçesinde düzenlenen programla dualarla açıldı. Kars, Ardahan ve Amasya Şubelerinden sonra 4. Şube olarak faaliyete geçen firma, geniş ürün yelpazesiyle Atakumluların ihtiyaçlarına cevap verecek.

Başarılı kadın girişimci Neşe Karacaoğlu öncülüğünde hayata geçirilen Tunus Baharat, geniş ürün yelpazesiyle ve kaliteyi öne çıkaran yöresel lezzetleriyle adından söz ettiriyor.

 
 

Geniş katılımla gerçekleştirilen açılış programına, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Abdulkadir Köstek, Atakum İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, Kars Ardağan ve Iğdırlılar Derneği Samsun Şube Başkanı Yaver Cengiz, Karacaoğlu ailesinin yakınları, dostları ve sevenlerinin yanı sıra çok sayıda Atakumlu vatandaş katıldı.

AÇILIŞA YOĞUN KATILIM 

Program, Atakum İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal eşliğinde yapılan dua merasimiyle açıldı. Merasimin ardından kurdele kesimine geçildi. Açılış kurdelesini protokol ve sivil toplum kuruluş temsilcileri birlikte kesti. Açılış sonrası mağazayı gezen AK Parti İlçe Başkanı Köstek ve beraberindekiler, ürünler ve hizmetlerle ilgili firma yetkililerinden bilgi aldı. Köstek, Karacaoğlu ailesini tebrik ederek başarı dileklerinde bulundu. 

'1999 YILINA UZANAN KÖKLÜ BİR KURULUŞUZ'

Firma sahibi başarılı kadın girişimci Neşe Karacaoğlu, hizmetleriyle ve ürün çeşitleriyle ilgili şunları söyledi: "Firmamızın geçmişi 1999'a kadar uzanıyor. Sağlıklı yaşam üzerine faaliyet gösteren aktarcılık sektöründe uzun bir süredir varız. Kars, Ardahan ve Amasya Merzifon’daki şubelerimizden sonra, 4. Şubemizi, Karadeniz'in incisi Atakum ilçesinde hayata geçirmiş olduk. İlçemize ve Atakumlu vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum  "dedi. 

'SAĞLIKLI YAŞAMIN SIRRI ŞİFALI BİTKİLERDE'

Aktarcılık sektörünün, insan hayatında önemli bir yeri olduğunu belirten Karacaoğlu  sözlerine  şöyle devam etti:
“ İnsanların sağlıklı bir yaşam sürebilmelerinde ve koruyucu hekimlik dediğimiz insanın kendi kendinin doktoru olması anlamına gelen doğal ve bitkisel kaynaklı şifa ürünlerini kullanmaları, yaşam kalitesinin artırılması ve sağlıklı bir yaşam için çok önemlidir. Aktarcılık sektöründe yer alan şifa kaynaklı bitkisel ürünlerin ve doğal besinleri insanların istifadesine sunarak önemli ve gerekli bir ihtiyacı karşılamış oluyoruz. Bu anlamda sağlıklı yaşamın ve yaşam kalitesinin artırılmasının sırrının şifa kaynaklı bitkisel ürünlerde ve doğal içerikli besinlerde olduğunu söyleyebiliriz.

Günümüzde maalesef insanların sağlık problemlerinde ciddi bir atış yaşanıyor ve insanlar adeta ilaç bağımlısı hale getirildi. Bu da beraberinde insanların yaşam kalitesini düşürüyor. Biz de insanların alternatif tedavi yöntemlerinin başında gelen şifa kaynaklı bitkisel ürünlere ve doğal içerikli organik besinlere yönelmelerini sağlıyoruz . Eczanelerde bile bu tarz bitkisel ürünler yer alıyor.

Zira ciddi kronik rahatsızlıkları olan birçok insan bu tarz şifalı ürünler ve besinler sayesinde sağlıklarına kavuşuyor. Şifa dağıtıyoruz ve bu bizi oldukça mutlu ediyor” dedi.

Alper Karacaoğlu ve eşi Neşe Karacaoğlu
     
GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ

Karacaoğlu, ürün çeşitliliğinde geniş bir yelpazeye sahip olduklarını belirterek sektörde yaklaşık 4 bine yakın ürün çeşidi olduğunu söyledi. Tamamen doğadan alınan saf ve organik bitkisel ürünlerin hiçbir katkı içermediğini ve yan etkilerinin bulunmadığını ifade eden Karacaoğlu, “ Ürün çeşitlerimiz arasında kök bitkilerden elde edilen bitkisel ürünlerimizin yanı sıra baharat çeşitlerimiz, şifahi macun ve kür gruplarımız, bitki özlerinden elde edilen bitki sularımız, memleketimiz olan Kars ilimize özgü organik peynir, kaşar, bal ve yöresel bitki gruplarımız yer almaktadır” dedi.

'HASTALIK RİSKİNE KARŞI ŞİMDİDEN ÖNLEM ALINMALI'

Kış ayının yaklaşmasıyla birlikte hastalık riskinin artacağına dikkat çeken Karacaoğlu, iklim geçişlerinden kaynaklı kronik rahatsızlıkların şimdiden önüne geçebilmek ve bağışıklığı güçlendirmek için şimdiden şifahi bitkisel ürünlerin mutlaka kullanılması ve sofralarda yer alması gerektiğine vurgu yaptı.

Bununla ilgili özel karışımlar hazırladıklarını belirten Karacaoğlu, insanların bu ürünleri gönül rahatlığıyla kullanabileceklerini ifade ederek "Tüm vatandaşlarımızı yeni mağazamıza bekliyoruz. Mağazamızı ziyaret ederek ürünlerimizle tanışsınlar, şifaya kavuşsunlar “ifadelerini kullandı.

Tunus Baharat, Cumhuriyet Mahallesi 23. Sokak No: 4/A  Atakum adresinde müşterilerine hizmet verecek.