Samsun'da 'turuncu alarm'

TAKİP ET

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre Samsun'da 'turuncu alarm' verildi. Her yıl yaz aylarında sağanak yağışları sonrası yaşanan sel baskınlarıyla karşı karşıya kalan kentte, su tahliye kanallarında yoğun çalışma yapılıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta Karadeniz'de görüleceği tahmin edilen gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle su baskını, sel, heyelan ve yıldırım uyarısında bulundu. AFAD'dan gelen mesajlı uyarıda, "Meteorolojiye göre Samsun'da yer yer çok kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor. Sel, su baskını, dolu, yıldırım, ulaşımda aksamaya karşı dikkatli olun" denildi.

Meteoroloji ve AFAD'dan gelen uyarıların ardından ilgili kurumlar muhtemel olumsuzluklara karşı teyakkuza geçirildi. Samsun AFAD İl Müdürlüğü'nde ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Alo 153 Kent Yönetim Merkezi'nde toplantı gerçekleşti.

SAMSUN'A 'TURUNCU ALARM'

Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın başkanlığında, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ve TAMP ana çözüm ortağı kurum amirlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda; Samsun için AFAD tarafından verilen 'turuncu alarm' ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan uyarılar sonrasında alınan tedbirler ile devam eden yoğun sağanak yağışlarla birlikte yürütülen çalışmalar değerlendirildi.

Alo 153 Kent Yönetim Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, SBB Başkanı Halit Doğan, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz katıldı.

TEDBİR VAR, ENDİŞE YOK

Olumsuz hava koşulları nedeniyle herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak adına tüm tedbirleri aldıklarını kaydeden Halit Doğan,"Sel sularının taşıdığı malzemelerin tahliye noktalarını tıkamaması ve herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması adına SASKİ ve belediye araçları, iş makinaları ve tüm saha personelleriyle sahadayız" mesajını verdi.

SBB Başkanı Halit Doğan, "Şehrimizde etkisini gösteren aşırı yağışlarla ilgili Kent Yönetim Merkezi'nde ve AFAD'da toplantılarımızı gerçekleştirdik. Tüm ekiplerimiz teyakkuz halinde, herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hemşehrilerimizin olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle rica ediyoruz" dedi.

samsun samsun haber son dakika turuncu alarm