Samsun'da Uluslararası Çatışma Kurbanı Masum Çocuklar Günü Anıldı

TAKİP ET

4 Haziran Uluslararası Çatışma Kurbanı Masum Çocuklar Günü dolayısıyla Asarcık Belediyesi tarafından Atatürk Ortaokulu konferans salonunda bir etkinlik düzenlendi.

İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Asarcık Yerel Eylem Grubu'nun da destek verdiği etkinliğe 100 ortaokul öğrencisi katıldı.

Etkinlikte "Dünyada Çocuk Olmak" adlı belgesel gösterimi gerçekleştirildi. Belgesel sonrası Asarcık Yerel Eylem Grubu proje uzmanı Süleyman Gümeç, bir konuşma yaparak savaşlarda çocuklara yönelik işlenen suçlara dikkat çekti. Gümeç, Filistin'de yaşanan dramdan bahsederek, öldürülen yüzlerce masum çocuğun durumuna tepki gösterdi.

Savaşlar, afetler ve büyük felaketlerin her zaman var olduğunu ancak çocukların bu tür olaylara karşı farkındalığının artırılması gerektiğini vurguladı. Gümeç, Filistin'deki zulme uğrayan tüm çocuklara desteklerini belirterek, "Çocuklar için yaşama hakkı ve katillerin yargılanmasını istiyoruz. Gazzeli çocukların sesi duyulsun istiyoruz." dedi.

İlçe Müftülüğü personeli Celal Altınok da Filistin'de yaşanan olaylara değinerek 7 Ekim 2023'ten bu yana 16 binden fazla çocuğun hayatını kaybettiğini ve İsrail'in savaş ahlakı tanımadan camileri ve hastaneleri bombaladığını lanetledi. Altınok, savaşlarda hayatını kaybeden tüm çocuklar ve şehitler için dua etti.

Programın sonunda, Muğla'nın Bodrum ilçesinde sahile vuran minik bedeniyle göçmenlerin yaşadığı dramın sembolü haline gelen Aylan bebeğin fotoğrafının önünde katılımcı çocuklar dua edip karanfil koydu.

Etkinlik, masum çocukların yaşadığı dramatik duruma dikkat çekerek kamuoyunda farkındalık yaratmayı amaçladı.