Samsun'da Uyuşturucu ve Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi

TAKİP ET

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticareti ve ruhsatsız silah bulundurma faaliyetlerine karşı yürüttüğü çalışmalarda önemli bir operasyona imza attı.

Uyuşturucu madde ticareti ve ruhsatsız tabanca bulundurma suçlarına karşı yürütülen operasyonlar kapsamında, il merkezi ve ilçelerinde gençleri zehirleme girişiminde bulunan uyuşturucu tacirlerine yönelik çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Bu kapsamda yapılan çok yönlü çalışma ve takip sonucunda, Tekkeköy ilçesinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen Y.Ö. ve S.A.'nın üzerinde ve araçlarında yapılan aramalarda 42,66 gram metamfetamin, 3 adet sentetik ecza ve 1 adet hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan Y.Ö. ve S.A. hakkında adli tahkikat başlatıldı. Ayrıca, S.A.'nın daha önce 'uyuşturucu madde kullanmak' suçundan 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu tespit edildi.

İlkadım'da Ruhsatsız Tabanca Operasyonu

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bir diğer operasyonu ise İlkadım ilçesinde gerçekleştirildi. Silah ve uyuşturucu madde ticareti yapan suçlulara yönelik yürütülen çalışmalarda, M.K. isimli şahsın aracında yapılan aramada 2 adet ruhsatsız tabanca ve 16 adet tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan M.K. hakkında adli tahkikat başlatıldı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla uyuşturucu ve ruhsatsız silahlarla mücadeleye kararlılıkla devam edeceğini belirtti.