Samsun'daki su davasında yargıdan TÜFE'ye ret

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in suya yaptığı ve yargıya taşınan su zammı davasında son karar verildi. Yargı her ay uygulanan TÜFE zammını ve sayaç bakım bedelini hukuka aykırı bularak iptal etti.

SON DAKİKA SAMSUN HABER | 2019 yılı 31 Mart yerel seçimleri ile göreve gelen Samsun Büyükşehir Belediye(SBB) Başkanı Mustafa Demir, ilk iş olarak eski Başkan Zihni Şahin'in suda aldığı yüzde 15'lik indirim kararını iptal edip kentte içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline ise yüzde 150 zam yapıp, faturalara her ay TÜFE zammı uygulanması yönünde karara imza atmıştı.

Samsun Barosu avukatlardan Arzu Sabuncu Cabbar, bir vatandaş olarak su zammının iptali talebiyle 2. İdare Mahkemesi'ne dava açmıştı. Mahkeme zamları hukuka aykırı bularak iptali yönünde karar verirken,  SBB'nin İstinaf Mahkemesi'ne başvurusu üzerine Bilirkişi Raporu'nda yaşanan eksiklikler gerekçe gösterilerek iptal kararı bozulmuştu. Bu süreçte SASKİ Genel Kurulu'nda zamlı faturaların bir kısmının tüketicilere geri ödenmesi yönünde kararda alınmıştı. 

2. KEZ İPTAL KARARI VERİLMİŞTİ 

Dava Bilirkişi Raporu'nda yaşanan eksiklikler giderildikten sonra Samsun 2. İdare Mahkemesi'nde yeniden görüldü. 31 Mart 2023 tarihinde 2. İdare Mahkemesi yeniden su zammı iptal kararı verdi. Mahkeme yapılan zamları hukuka aykırı buldu.  SBB ise iptal kararına itiraz etti. Samsun Bölge İdare Mahkemesi 3. İdare Dava Dairesi, ek bilirkişi raporu talep ederek 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği kararı gelecek rapora göre değerlendirdi. 

'KARAR YETERLİ DEĞİL' 

Mahkeme her ay uygulanan TÜFE zammını ve sayaç bakım bedelini hukuka aykırı bularak iptal etti. Avukat Arzu Sabuncu Cabbar, "Yüzde 25'lik zammın iptali konusundada Danıştay'a temyiz talebinde bulunacağız. Bu karar yeterli değil. Yargı mücadelesi sürecek "dedi.