Samsun Dikkat! Sıcak Ve Nem Kabusu Geliyor

TAKİP ET

Türkiye genelinde aşırı sıcaklar etkisini sürdürüyor. Meteoroloji, tüm yurtta sıcaklıkların yükseleceği konusunda uyardı.

Afrika sıcakları Türkiye genelinde etkisini sürdürüyor. Bu sefer Basra sıcakları ve poyraz da bu duruma eşlik ediyor. Meteoroloji yetkilileri, 81 ilde aşırı sıcakların etkili olacağını belirterek, halkı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji'den Kritik Uyarılar

Hava Forum'un sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sıcak hava dalgası altında olduğu belirtildi. "Kıskaç altına giriyoruz. Bir yandan Afrika, bir yandan Basra baskısı var. Poyraz ise sıcaklıkları biraz olsun düşürmeye çalışıyor. Ancak bu süreçte kuraklık tehlikesi de söz konusu" ifadelerine yer verildi.

Marmara ve Karadeniz'de Poyraz Etkisi

Son verilere göre, poyraz Marmara ve Karadeniz'de esmeye devam edecek. Poyrazın ferahlatıcı etkisiyle geceleri rahat uyku sağlanırken, gündüz sıcaklıklarının 37-40 dereceye ulaşmasını engelliyor. Ancak poyraz durduğunda, Karadeniz'den taşıdığı nem, sıcaklık hissini artırarak rahatsız edici bir hal alıyor. İstanbul'da gerçek sıcaklıklar 31-34 derece arasında olsa da, nemle birlikte hissedilen sıcaklıkların 37-39 dereceyi bulması bekleniyor. Şehirde uzun süredir yağmur yağmıyor ve önümüzdeki günlerde de yağış beklenmiyor.

Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'da Durum Vahim

Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde sıcaklıkların 35-43 derece arasında seyretmesi bekleniyor. Özellikle Cizre ve Eskişehir (Sarıcakaya) gibi bölgelerde sıcaklıkların 46-47 dereceye kadar çıkabileceği belirtiliyor. Bu bölgeler için yaz aylarının oldukça zorlu geçeceği tahmin ediliyor. Temmuz ve Ağustos aylarında da sıcaklıkların normallerin üzerinde olacağı öngörülüyor.

aşırı sıcaklar meteoroloji uyarısı Türkiye hava durumu Basra sıcakları poyraz Nem Samsun Kavrulacak samsun