Samsun Havza'da Kurban Hizmetleri Komisyonu Kararları Açıklandı

TAKİP ET

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Havza'da alınan tedbirler netleşti. Kurban Hizmetleri Komisyonu'nun kararlarına göre, kurbanlık satış ve kesim süreçleri belirlendi.

Havza'da gerçekleştirilen Kurban Hizmetleri Komisyonu toplantısında, Kurban Bayramı öncesinde alınacak tedbirler masaya yatırıldı.

İlçe Müftüsü Cemil Alıcı, Kaymakam Mustafa Ayvat başkanlığında yapılan toplantıda, halkın dini vecibelerini rahatlıkla yerine getirebilmesi için bir dizi önlemin alındığını aktardı.

Bu önlemler arasında, Vezirköprü çevre yolundaki Havza Belediyesi'ne ait hayvan pazarının kurban satış yeri olarak kullanılması, bu pazarın bayramdan 3 gün öncesinden bayramın ikinci günü akşamına kadar açık olması gibi detaylar bulunuyor.

Ayrıca, kurban satış ve kesim yerlerinde insan, çevre sağlığı ve hayvan haklarına önem verileceği vurgulandı. Kurban kesim yerleri dışında kendi bahçesi veya özel mülkünde kurban kesmek isteyenlerin ise belirli şartları sağlaması gerektiği belirtildi.

Kararlara uymayanlara ise Çevre Kanunu'nun ilgili maddelerine göre idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

samsun havza Kurban Hizmetleri Komisyonu Kararları Açıklandı İlçe Müftüsü Cemil Alıcı Kaymakam Mustafa Ayvat samsun haber gündem haber Samsun Son dakika