Samsun Havza'da Okul Öncesi Öğrencilere Trafik Eğitimi Verildi

TAKİP ET

Samsun'un Havza ilçesinde Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Havza Anaokulu öğrencilerine trafik güvenliği eğitimi verildi. Mobil eğitim pistinde gerçekleşen uygulamalı eğitimde, öğrenciler trafik kurallarıyla tanıştı.

 

Samsun'un Havza ilçesinde, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında önemli bir adım atıldı. Makbule Yusuf Ölçer Ortaokulu spor salonunda gerçekleşen etkinlikte, İl Jandarma Komutanlığı ve Havza İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri tarafından öğrencilere trafik güvenliği eğitimi verildi.

Havza Anaokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitimde, mobil eğitim pisti kullanıldı. Kaymakam Mustafa Ayvat, İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Özkan Parlak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Oğuz Ertuğ'un da katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, öğrenciler trafik kuralları hakkında bilgilendirildi.

Eğitim sırasında öğrencilerin eğlenceli anlar yaşadığı ve akülü arabaları sürerken jandarma personeline yol verdiği görüldü. Kaymakam Ayvat, trafik eğitiminin önemine vurgu yaparak, "Çocuklarımıza trafik kurallarını ve trafikte saygıyı bu yaşlarda aşılamamız, geleceğin sürücülerinin daha duyarlı olmaları adına önemli. Trafik eğitiminin bu yaşlarda başlaması çok elzem bir durumdur," dedi.

İlçe Jandarma Komutanı Parlak ise eğitim faaliyetlerinin eğitim dönemi boyunca sürdüğünü belirterek, öğrencilere trafik bilincinin kazandırılmasının önemine vurgu yaptı.

samsun havza ilçesi Okul Öncesi Öğrenciler trafik eğitimi trafik polisleri eğitim okul mobil eğitim pisti eğitim samsun haber gündem haber