Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uras: 'Daha güçlü 112 acil için adımlarımızı attık'

TAKİP ET

Samsun'da 112 Acil hizmetinde geçmişte yaşanan bazı sorunlardan yola çıkarak fiziki ve ihtiyaç düzeltmelerin yapıldığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uras, "Samsun sağlıkta bölge bazında başarılı işlere imza atacak" dedi.

Samsun'da bölgeye sağlık hizmeti veren İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki devlet hastanelerinde fiziki yeterlilik için çalışmalar yürütülürken, 112 Acil serviste yaşanan bazı olumsuzluklar için de hizmet içi eğitim ve motive çalışmalarının yaygınlaştırıldığı belirtildi. 

Gazetemizde sağlık hizmetlerinde ve 112 Acil serviste yaşandığı iddia edilen bazı iddialar nedeniyle Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Aziz Yener Cabbar'a açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, an ve an yoğun bakım boşluklarını ilçelere kadar takip ettiklerini ve yönlendirmeler yaptıklarını belirterek, Şehir Hastanesi'nin kurulmasıyla Atakum, İlkadım ve Tekkeköy'deki hastanelerin de devreye gireceğini ifade etti. Uras, "Çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Sayın Bakanımız ihtiyaçlarımız konusunda duyarlı. Samsun bölgede sağlık kenti olmaya iddialı. Bunu iyi bir ekip anlayışıyla yapıyoruz. Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Uğur Sezgin, hastanelerin sorunlarını sahada çalışma yaparak raporluyor ve çözüm üretiyoruz" dedi.

'GEÇMİŞTE YAŞANMIŞ SORUNLARI TESPİT ETTİK'

112 Acil hizmetinde gündeme gelen bazı eksikliklerin geçmiş dönemlerde yaşandığını ifade eden Dr. Uras, "Geçmiş çalışmaları da, yakın süreçte yaşanmış aksaklıkları da tespit edip, en hızlı ve sağlıklı şekilde hizmet vermek için ekiplerimizle aralıksız  çalışmalarımız sürüyor. Sağlık Hizmetleri Başkanımız Uzm. Dr. Kemal Serhan Sandıkçı, bu konuda göreve geldiği günden bu yana, ekiplerle görüşerek, bir çok sorunu geride bıraktı ve sürekli daha iyi hizmet anlayışıyla 'sağlıkta kaliteli' hizmet arayışımız sürüyor" dedi.

NİTELİKLİ ACİL HİZMET 'İYİ EKİPLERLE OLUR'

Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Sandıkçı ise 112 Acil'deki iyileştirme ve kaliteli hizmet çalışmalarını şöyle anlattı: "Göreve başladığımız ilk günden itibaren öncelikle 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarımızı ziyaret ederek, görev yapan sağlık çalışanlarımızla bir araya geldik. Onların, hem işleyiş hem de fiziki koşullardan kaynaklı problemlerini dinledik, iletilen sorunlara çözümler üretme yolunda, yine çalışanlarımıza danışarak çeşitli düzenlemeler yaptık. Bu ziyaretlerdeki temel vurgumuz, kapımızın her zaman onlara açık olduğu ve yaşadıkları her türlü sorunda, hayatla yaşam arasındaki kritik bir noktada görev yapan çalışanlarımızın yanında olacağımızı onlara hissettirmekti. İnşallah aramızda oluşturacağımız bu güçlü iletişim diliyle, hep birlikte çok daha nitelikli acil sağlık hizmetini ilimize sunmayı hedefliyoruz. Çünkü Acil Sağlık Hizmetlerinde ben olmaz, biz olur, bir başarıya imza atacaksak bunu hep beraber yürüteceğimiz özverili çalışma sayesinde yapacağız "dedi. 

İHTİYAÇ HARİTASI HAZIR YENİ İSTASYONLAR GELİYOR

Dr. Sandıkçı, "Fiziki düzenlemeler anlamında da bir ihtiyaç haritası çıkardık. Nerelerde yeni Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarımıza gereksinim duyuyoruz tespit ettik. İnşallah yıl sonuna kadar bu istasyonlarımızı da hizmete açarak, daha güçlü bir 112 Acil Sağlık Hizmetleri altyapısını şehrimize kazandıracağız.

 

samsun sağlık mustafa uras