Samsun Kültür Yolu Festivali'nde 600 Etkinlik Hedefi!

TAKİP ET

Samsun, Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin dördüncü ayağına ev sahipliği yapacak. İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, festivale ilişkin yaptığı açıklamada, "Samsun, bu yıl ilk kez festival kapsamında ev sahipliği yapacak. 600 etkinlikle Samsun için muhteşem bir şölen olacak." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin Samsun ayağında, 8-16 Haziran tarihleri arasında 600'ü aşkın etkinlik planlanıyor.

Almaz, "Her alanda sergiler, müzik, konserler, operalar, tiyatrolar, çocuk oyun alanları, milli oyunlar, yazar buluşmaları ve daha birçok etkinlik Samsun'u bekliyor. Festival, şehirde müthiş bir atmosfer ve sinerji oluşturacak." diye ekledi.

Samsun Kültür Yolu Festivali, şehrin kültürel ve sanatsal kimliğini öne çıkaracak bir etkinlik rekoruna imza atmaya hazırlanıyor. Almaz, "550 etkinlikle Beyoğlu'nda rekor kırıldı. Biz ise bu rekoru 600'ün üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Samsun'un haklı bir kültürel şöhreti var, bu festival de bu şöhreti daha da pekiştirecek." şeklinde konuştu.

Etkinlik, katılımcılara kültürel zenginlikleri deneyimleme fırsatı sunarken, Samsun'un kültürel, sanatsal ve entelektüel kimliğine katkı sağlamayı amaçlıyor.

samsun kültür yolu festivali 600 etkinlik hedefi Kültür ve Turizm Bakanlığı Samsun Kültür Yolu Festivali İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz açıklama kültür sanat samsun haber gündem haber