Samsun Kültür Yolu Festivali'nde Rekor Hedef

TAKİP ET

Samsun, 8-16 Haziran tarihleri arasında yapılacak Samsun Kültür Yolu Festivali'nde etkinlik rekoru kırmayı hedefliyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, şehrin kültür ziyafetine hazırlandığını belirterek, "Sürpriz etkinliğimiz var, herkes Samsun'u konuşacak" dedi.

Samsun, 8-16 Haziran tarihleri arasında Samsun Kültür Yolu Festivali’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Sanattan gastronomiye, bilimden kültür etkinliklerine kadar yüzlerce etkinliğin yer alacağı festivalde, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, etkinlik rekoru kırmayı hedeflediklerini açıkladı.

Almaz, festival hazırlıkları hakkında bilgi vererek, "Kültür Yolu Projesi, Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığımızın koordinesinde 4 yıl önce İstanbul'da başladı ve olumlu geri dönüşler sonrasında Türkiye genelinde genişledi. 2024 yılı itibarıyla 16 ile yayılan bu proje, dünyanın en büyük kültür festivallerinden biri olma yolunda ilerliyor ve Samsun da bu festivalin bir durağıdır" dedi.

Festival boyunca Samsun'da büyük konserler, müzikal etkinlikler, tiyatro gösterileri, opera ve baleler, uluslararası ve ulusal sergiler, yerel sanatçıların el sanatları ve çocuk oyun alanları gibi birçok etkinlik yer alacak. Almaz, "Yaklaşık 20 çadırda çocuk oyun alanında 20 ayrı etkinlik, mistik ve tematik sahneler, ilahi ve tasavvuf konserleri olacak. Büyük konserler Batıpark'ta gerçekleştirilecek. Gençlerimizin sevdiği sanatçılar sahne alacak.

Olgunlaşma Enstitümüzde el sanatları ve defileler olacak. Bu yıl festivalimize gastronomi de dahil edildi. Samsun'da 15 durak belirledik ve her gün bu duraklarda Samsun yemekleri yapılacak, misafirlerimiz bu lezzetleri tatma fırsatı bulacaklar" şeklinde konuştu.

Festivalde ayrıca Bilim Şenliği, sevgi evleri ve yaşlı bakım merkezlerinde etkinlikler, yeni Samsun Müzesi'nde çeşitli aktiviteler ve kütüphanelerde yazar buluşmaları gibi 40 ile 50 civarında etkinlik düzenlenecek. Almaz, "İstanbul'da etkinlik rekoru 550 idi. Biz şu an 450'yi geçtik ve rekoru zorlamayı hedefliyoruz. Her gün yeni bir şey ekliyoruz. 2-3 tane de sürpriz etkinliğimiz var, herkes Samsun'u konuşacak" ifadelerini kullandı.

samsun samsun kültür yolu festivali rekor hedef sürprizler il kültür ve turizm müdürü cemal almaz etkinlikler samsunda haziran ayında etkinlikler bilim şenliği samsun haber gündem haber