Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan: "Gazze'de insanların yaşam hakkı elinden alındı"

TAKİP ET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Bugün Gazze'de çocukların, kadınların, yaşlıların ve masum sivillerin en temel hakkı olan yaşam hakları ellerinden alınmaktadır "dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 'Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkını Elde Etmesinin 89. Yıl Dönümü ve Dünya Kadın Hakları Günü' dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Karaaslan, "Türk kadınının, Avrupa’dan ve dünyadaki pek çok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkını elde etmesi milletimizin kadına verdiği değerin ve güvenin bir nişanesidir "dedi. 

VAHŞET TABLOSU 

Açıklamasında İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınayan Karaaslan şöyle devam etti; "Bugün tüm dünyanın gözleri önünde Filistin’de ve Gazze’de işgalci ve hukuk tanımaz İsrail’in saldırıları sonucu hayatlarını kaybeden yaklaşık 16 bin masum sivilin acısı yüreklerimizi parçalamaktadır. Bugün Gazze’de çocukların, kadınların, yaşlıların ve masum sivillerin en temel hakkı olan yaşam hakları ellerinden alınmaktadır. Şehit edilen her üç kişiden ikisinin çocuklar ve kadınlardan oluşması da dünyanın göz ardı etmemesi gereken bir vahşet tablosu olarak karşımızda durmaktadır. Türkiye olarak tüm çaba ve girişimlerimiz, kadınları evlatlarından, çocukları babalarından, yüz binlerce insanı evlerinden ve yurtlarından ayıran bu zulmün bir an önce sona ermesi içindir."