Samsun, sağlık sektörünün parlayan yıldızı

TAKİP ET

Samsun, sağlık sektöründe önemli bir atılım gerçekleştirerek "2. Uluslararası Samsun İkiztepe Sağlık Zirvesi" ile dikkatleri üzerine çekti. Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdürü Yasemin Turan, Samsun'un sağlık sektöründe dünyada parlayan bir yıldız olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirtti.

Uluslararası Samsun İkiztepe Sağlık Zirvesi, sağlık sektörü temsilcileri, yerli ve yabancı bürokratlar, hastane yöneticileri, sağlık çalışanları ve firma sahiplerinin katılımıyla gerçekleşti. Zirvede sağlık teknolojileri, sağlıkta kalite, ilaç ve tıbbi cihaz sanayii, sağlık turizmi gibi konular ele alındı. 23 ülkeden 200’ün üzerinde heyetin katıldığı etkinlik, Samsun'un sağlık sektöründeki yükselişine katkı sağladı.

Samsun'un ilk özel hastanesi olan Büyük Anadolu Hastaneleri, zirvede tüm ekip ve donanımıyla yer aldı. Genel Müdür Yasemin Turan ve ekibi, hastanenin 28 yıllık tecrübesi ve sağlık alanında yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Zirvede düzenlenen panel oturumlarında, Büyük Anadolu Hastaneleri'nin uzman doktorları, onkoloji, onkolojik cerrahi, obezite ve metabolik cerrahi konularında sunumlar yaparak en son gelişmeleri ve yenilikçi tedavi yöntemlerini paylaştı.

Yasemin Turan, zirveye katılmaktan büyük onur ve mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi: "İkiztepe Sağlık Zirvesi'nde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ülkemiz ve ilimiz için çok önemli bir programa imza atıldı. Ülkemizin gelişen sağlık sektöründe güncel motivasyonlarla hem ülkemize hem de şehrimize fayda sağlamak amacıyla en son tıp teknolojileriyle donatılmış sağlık tesislerimiz ve alanında yetkin uzman doktorlarımız ile etkili sağlık hizmeti sunuyoruz. Bu anlamda; Karadeniz Bölgesi’nin merkez şehri Samsun’umuzu; kaliteli sağlık hizmetlerimizle sağlık turizminin de marka haline getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu düşünceler içinde, bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Samsun İkiztepe Sağlık Zirvesi'nin, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Samsun'un sağlık sektöründeki bu önemli adımı, hem yerel hem de uluslararası alanda büyük bir yankı uyandırdı ve şehrin sağlık turizmi potansiyelini artırdı.