Samsun Tabip Odası'ndan 'görevden alma' tepkisi

TAKİP ET

Samsun Tabip Odası Başkanlığı üyeleri, Türk Tabipler Birliği(TTB) yönetiminin görevden alınmasını gerçekleştirdiği eylemle protesto etti.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması talebiyle açılan davanın 7'nci duruşması Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme, TTB'nin Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınmasına karar verdi.

'ASLA SUSMADIK'

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Faysal Çadır, oda yönetim kurulu üyeleri ve üyeler, görevden alınma kararına tepki gösterdi. Başkan Çadır, "Bizler mesleğe başlarken bir and içtik. Tıbbi bilgilerimizi, hastaların yararına ve sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi için paylaşacağımıza, tehdit ediliyor olsak bile tıbbi bilgimizi, insan haklarını ve bireysel özgürlükleri çiğnemek için kullanmayacağımıza, özgürce ve onurumuz üzerine and içtik. Bu toplanma, sadece TTB- Merkez Konseyinin görevden alınmasına karşı düzenlenmiş bir basın açıklaması nedeniyle değildir.
Bu, kendisini eleştirenleri ezme çabası içinde olanlara karşı dik duruşun hiçleştirme çabalarına karşı varoluşun parçalama çabalarına karşı birleşmenin,
hukuksuzluğa karşı direnişin,
ötekileştirmeye karşı tüm Türkiye’nin kucaklaşma gösterisidir. Susmadık, susmayacağız. Korkmadık, korkmayacağız. Tehdit altında olsak bile hekimlik yapmaya, iyi hekimlik değerlerini savunmaya, bu topluma ve bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz "ifadelerini kullandı.