Samsun Terme'de çatısı çöken pazar yerine 'yeşil alan'

TAKİP ET

Samsun Terme'de kar yığınına dayanamayarak çatısı çöken kapalı pazar yerinin bulunduğu alana 'park, bahçe ve kafesi' olan yeşil alan kazandırılacak. Başkan Ali Kılıç, 5 dönüm kapalı alana sahip kapalı pazar yeri inşa ettiklerini söyledi

Samsun'un Terme ilçesinde bulunan kapalı pazar alanının çatısı, bölgede etkili olan kar yağışı sonrası kar yığınına dayanamayarak çökmüştü. Terme Belediyesi'nce kullanılamaz hale gelen pazar yerinin yıkımına başladı.

Kapalı pazar yerinin bulunduğu alana 'park, bahçe ve kafesi' olan yeşil alan projesi hazırlandığı öğrenildi.

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Yaşanan doğal afetler sonrası kullanılamaz hale gelerek gerek güvenlik açısından gerekse ilçemizi büyütmek adına eski kapalı pazar yerinde başlayan yıkım çalışmalarını yerinde inceledik. Bir yandan Terme'ya değer katacak ve pazar esnafımıza, vatandaşlarımıza daha konforlu bir alışveriş imkanı sunacak yeni pazar yeri projemiz hızla devam ederken, diğer yandan eski pazar yeri alanımızda tüm hemşehrilerimizin yüzünü güldürecek projeler üretmeye devam ediyoruz. Terme'yi hep birlikte büyütecek, hep birlikte kalkındıracağız" dedi.

Terme'de kar yığınına dayanamayarak çatısı çöken kapalı pazar yerinin bulunduğu alanda yıkım çalışmaları başladı.

MODERN KAPALI PAZAR ALANI

Başkan Ali Kılıç, Kocaman Caddesi'nin hemen yanında Bulvar yolu üzerinde herkesin rahatlıkla erişebileceği pazar yeri inşa ettiklerini belirterek, "Yaklaşık 5 dönüm kapalı alanı kapsayan proje, özellikle köy ürünleri satan kadınlarımız için büyük bir kolaylık sağlayacak. Artık yağmurda veya güneş altında ürünlerini satmak zorunda kalmayacak" sözlerini kullandı.