Samsun'un 4 ilçesinde MHP tamam gibi

TAKİP ET

Cumhur İttifakı'nın ortakları AK Parti ve MHP arasında Samsun'da hangi ilçelerde partilerin adaylarının destekleneceği konusunda devam eden görüşmeler son aşamaya geldi. Samsun'da MHP'ye 4 ilçe verileceği öne sürüldü.

SON DAKİKA SAMSUN HABER | Cumhur İttifakı'nın ortakları AK Parti ve MHP arasında Samsun'da hangi ilçelerde Cumhur İttifakı'nın adayının destekleneceği konusunda görüşmeler uzun süredir devam ediyordu.

İllerde ilgili komisyonların çalışmalarının tamamlandığı ve MHP ve AK Parti Genel Merkezleri'ne çalışmaların dosya olarak sunulduğu belirtilirken, Samsun'da AK Parti ve MHP'nin hangi ilçelerde aday çıkaracağı aşağı yukarı belli olmaya başladı. 

HAFTASONU NETLEŞECEK 

Geçtiğimiz yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP'ye Asarcık ve Alaçam ilçeleri bırakılırken, 31 Mart 2024 seçimlerinde MHP'ye 4 ilçe bırakılacağı öne sürüldü. MHP'nin İlkadım, Canik gibi merkez ilçe talepleri kabul görmediği, Alaçam Asarcık, Ladik ve Bafra ilçelerinin MHP'ye bırakılacağı ve AK Parti'nin bu dört ilçede aday çıkarmayacağı öne sürüldü. MHP'ninde Büyükşehir ve diğer ilçelerde, AK Parti'nin adayına destek vereceği öğrenildi. Görüşmelerin bu hafta sonuna doğru son şeklini alacağı belirtildi.