Samsun'un Göbeğindeki İki Mahalle 20 Yıldır Doğalgaz Bekliyor

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım ilçesinde yer alan Hastane ve Kökçüoğlu Mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, 20 yılı aşkın süredir doğalgaz beklediklerini belirterek, basın açıklaması yaptı. Mahalle sakinleri, kentsel dönüşüm kapsamında oldukları gerekçesiyle doğalgaz alamadıklarını ve bu durumun yaşamlarını zorlaştırdığını ifade ettiler.

Mahalle Sakinlerinden Tepki: "Kentsel Dönüşüm Olmayacaksa Doğalgaz İstiyoruz"
Hastane Mahallesi Muhtarı Süheyla Şen, doğalgaz eksikliğinin mahallelerinin en büyük sorunu olduğunu belirtti. Şen, "Kentsel dönüşüm kapsamında olduğumuz için bize doğalgaz verilmiyor. Kışın sadece bir odayı ısıtmak için 25-30 bin TL harcıyoruz. Emekli maaşlarımız 10 bin TL. Kentsel dönüşüm ya da yerinde dönüşümde gözümüz yok. Mahallemize ivedi bir şekilde doğalgaz istiyoruz" dedi.

VATANDAŞLARDAN ÇAĞRI: " ÇEVREMİZDE DOĞALGAZ VAR, DİZDE YOK"

Vatandaş Emine Kayadürker, "Yakın bölgelerimizde doğalgaz var, bizde yok. Üç çocuğum var, beş kişi aynı odada yatıyoruz. Kentsel dönüşüm istemiyoruz, doğalgaz istiyoruz" diye konuştu. Mevlüde Karatay ise, "Yemeklerimizi ocaktan çiğ alıyoruz. Tüp kullanamıyoruz çünkü pahalı. İsten ve kokudan evde duramıyoruz. 40 senedir yıkılacak deniyor ama ne yıkılıyor ne de bir şey yapılıyor. Biz doğalgaz istiyoruz" şeklinde konuştu.

SAMGAZ: "GEREKLİ ŞARTLAR OLUŞMADAN DOĞALGAZ VEREMEYİZ"

SAMGAZ Genel Müdürü Yılmaz Kolsan, bölgedeki imar ve kentsel dönüşüm şartlarının yerine getirilmediği sürece doğalgaz hatlarının yapılamayacağını belirtti. Kolsan, "Oranın şartları yerine gelmediği sürece biz orada bir şey yapamıyoruz. İmar olmalı, kentsel dönüşüm alanından çıkmalıdır. Doğalgaz hatlarının yapılabileceği şartlara uygun hale gelmesi gerekiyor" dedi.

YETKİLİLERE SESLENDİLER

Vatandaşlar, uzun yıllardır bekledikleri doğalgaz hizmetine kavuşmak için yetkililere çağrıda bulundu. Kentsel dönüşüm gerekçesiyle doğalgaz alamayan mahalle sakinleri, yaşam koşullarının zorlaştığını ve acilen doğalgaz hizmetine ihtiyaç duyduklarını dile getirdiler. Samsun'un merkezi sayılan Hastane ve Kökçüoğlu Mahallelerinde yaşayanlar, bir an önce bu sorunun çözülmesini bekliyor.

samsun samsun haber son dakika mahalle doğalgaz