Samsun'un gündemi 'asit depoları' oldu

TAKİP ET

Cengiz Holding'in denizi doldurarak yapmayı planladığı depolama tesisleri, asit tankları gibi projenin detayları ve çevresel etkileri masaya yatırıldı. İlgili odaların ve halk sağlığı uzmanlarının neden sessiz kaldıkları merak konusu oldu

Samsun Kent TV ve Kanal 362'nin Youtube kanalı ve Facebook sayfalarından ortak gerçekleştirdiği Samsun Gündemi canlı yayınında Gazeteci Noyan Alper Cabbar ve Haydar Öztürk'ün konuğu Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkanvekili Dr. Atila Tekcan oldu.

31 Mart yerel seçimleri sonuçları, genel ve kent siyaseti konularının ele alındığı programda, 19 Mayıs'ta Samsun'a gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ziyaretine ilişkin 'mesajları nelerdi?' konuşuldu.
CHP Grup Başkanvekili Tekcan, 31 Mart yerel seçimleri sonuçlarının Samsun'daki yansımaları, Büyükşehir Belediyesi ve bazı ilçe belediyesinde yaşanan değişimler üzerinden yorumda bulundu.

DEV TANKLAR ZARARLI!

Son dönemde içme suyuna yapılan yüzde 15'lik indirim ve SBB'nin su politikasının konuşulduğu programın ana gündem konusu Cengiz Holding'in Samsun'daki iştiraki Eti Bakır'ın alanında denizi doldurarak yapmayı planladığı depolama tesisleri, asit tankları gibi projenin detayları, çevresel etkileri masaya yatırıldı ve tartışıldı. Son bölümde ise askıya çıkan Atakum sahilindeki Marina Projesi'nin çevresel etkileri konuşuldu.

ODALAR NEDEN SESSİZ?

Programda başta Tekkeköylülerin olmak üzere Çarşamba Ovası'nın ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya kaldığına dikkat çekilerek, Depolama Amaçlı İlave Dolgu Alanı'nın üzerinde yapılması planlanan asit depoları ve tanklarla ilgili Kimya Mühendisi Odası, Çevre Mühendisi Odası ve halk sağlığı uzmanlarının kamuoyuna bilgi paylaşmaması ve neden sessiz kaldıkları merak konusu oldu.

samsun samsun haber son dakika samsun gündemi asit depoları