Samsun'un Kahraman Kadınlar Defilesi Gögüsleri Kabarttı

TAKİP ET

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında unutulmaz bir etkinliğe imza attı! Milli Mücadele dönemindeki 23 kadın kahramanın giydiği kıyafetler, özenle tasarlanıp el emeğiyle dikilerek tarihi bir defilede sahneye çıktı.

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı. Enstitüde görevli usta öğreticiler, Milli Mücadele dönemindeki 23 kadın kahramanın giydiği kıyafetleri yeniden tasarlayarak, tarihi bir defile düzenledi.

Her biri o döneme ait kumaşlar kullanılarak el emeğiyle dikilen kıyafetler, Olgunlaşma Enstitüsü'nde düzenlenen defilede izleyicilere sergilendi. Fatma Çavuş'tan Halide Edip'e kadar birçok kadın kahramanın kıyafetlerinin sahneye çıkarıldığı defile, duygusal anlar yaşatırken, izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Sergilenen kıyafetlerin yanı sıra, "Atatürk Samsun'da" konulu bir sergi de ziyaretçilerin ilgisini çekti. Enstitü Müdürü Arzu Yıldırım, etkinlikle ilgili şu açıklamalarda bulundu: "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında aynı zamanda enstitümüzün 64. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Milli Mücadele kadın kahramanlarından oluşan çok güzel bir defile hazırladık. Her iki çalışmada çok güzel oldu. 23 kadınımızı canlandırdık. Onların kıyafetlerini yöresel ve o döneme ait kumaşlar kullanarak tasarladık. Aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk 2 kere binamızın ziyarete gelmiş ve burada derslere katılmış. Bunları canlandırmak istedik.”

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü'nün bu anlamlı etkinliği, tarihimize ve kadın kahramanlarımıza duyulan saygının bir göstergesi oldu. Yeniden canlandırılan kıyafetler ve sergilenen eserler, geçmişimizi hatırlatırken, gelecek nesillere de önemli bir mesaj iletti.

 

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü 19 Mayıs samsun son dakika Samsun Haber Samsunun kahraman kadınları Arzu Yıldırım Fatma Çavuş Halide Edip