Samsun'un resimli elektrik trafoları şehri renklendirdi

TAKİP ET

YEDAŞ'ın Samsunspor'la başlayan 'Trafoları Boyuyoruz' projesi kapsamında Cumhuriyet'in 100. Yılı, Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı gibi birçok tema Samsunlu resim öğretmeni tarafından trafolara resmedildi.

YEDAŞ, "Trafoları Boyuyoruz" projesi kapsamında Samsun'un Atakum ilçesi Adnan Menderes Bulvarı sahil kısmında yer alan trafo duvarlarını resimlendirerek farkındalık yarattı. Projede şu ana kadar 10 tane trafo duvarı çeşitli temalarla renklendirildi.

Resimlenen her bir trafo duvarında farklı mesajlar veren YEDAŞ, olumlu geri dönüşler aldı. Sahil boyunca sıralanan trafolar, kent estetiğine değer katarken farkındalık oluşturdu.

KIRMIZI-BEYAZ TEMALAR

Trafolar üzerine çizilen resimler YEDAŞ tarafından belirlenirken, resimler Samsunlu bir resim öğretmeni vasıtasıyla yapıldı. Kırmızı-Beyaz renklerin ağırlıkta olduğu Samsunspor'un konu alınması ile başlayan projede, Cumhuriyet'in 100. yılı, hayvan hakları, kadın hakları, Dünya Engelliler Günü, Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı, trafik güvenliği, çevre temizliği gibi pek çok temaya yer verilirken, Barış Manço, Selda Bağcan gibi değerli sanatçılar da resmedildi.

YEDAŞ Genel Müdürü Yunus Emre Bilgi, "Trafoları Boyuyoruz projesi ile farklı konularda mesajlar vermeye odaklandık. Trafoları resimlendirirken özellikle sosyal olarak kalabalık olan bölgelerdeki trafoları tercih ettik. Bu sayede daha fazla insana ulaşmayı hedefledik" dedi.