'Samsun Üniversitesi Taşınıyor' İddiası Ortalığı Karıştırdı

TAKİP ET

SAMÜ'nün 19 Mayıs'ta bulunan Ballıca Kampüsü'nde 'Rektörlük Binası' yaptırmak üzere ihaleye çıkması, 'SAMÜ Canik'ten taşınıyor mu?' iddialarını gündeme getirdi.

Samsun'un Canik ilçesinde 2018 yılında kurulan Samsun Üniversitesi'nin(SAMÜ) idari binaları ve fakülteleri, İlkadım, Canik ve 19 Mayıs ilçelerinde bulunuyor. Canik'te çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından SAMÜ'nün Canik ilçesinden 19 Mayıs ilçesine taşınacağı gündeme getirildi.

Bu iddiayı güçlendiren ise SAMÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı'nın geçtiğimiz Mayıs ayında; 'Samsun Üniversitesi Rektörlük ve İdari Birimler Binaları Yapım İşi' ihalesine çıkması oldu. İlgili ihale duyurusu Canik'te; 'SAMÜ taşınıyor mu?' iddiasını gündeme getirdi.

CANİK KENT KONSEYİ TOPLANTISINDA SORULDU

Canik Kent Konseyi toplantısında bu iddia gündeme geldi. Bir STK temsilcisi, SAMÜ'nün üst düzey akademisyenine 'SAMÜ Canik'ten 19 Mayıs ilçesine mi taşınıyor' diye sordu. Akademisyen; kesinlikle böyle bir iddianın gerçeği yansıtmadığını söyledi. Ayrıca Canik Kent Konseyi toplantısında SAMÜ'nün Canik Kampüsü'ndeki mevcut alanının genişletilmesine yönelik çalışmaların olduğu vurgulandı.

SAMÜ İHALEYE ÇIKTI

Canik'te bu iddianın gündeme gelmesinin temeli, SAMÜ'nün 19 Mayıs'ta bulunan Ballıca Kampüsü'nde rektörlük binası yapım işi ihalesine çıkmasıyla atıldı. SAMÜ yönetimi, Mayıs ayında çıktığı ihalede Ballıca Kampüsü'nde yapılmak üzere 'Rektörlük Binası, Karkas Bina ve Kapalı Alanlı Yemekhane Binası' yapım işini ihale etti.

İLKADIM'DA OFİS VAR

SAMÜ'nün Canik'ten 19 Mayıs ilçesine taşınacak iddiası ortalığı ciddi şekilde karıştırırken, Caniklilerin üniversitenin ilçeden gitmesinin her açıdan büyük kayıp olacağını düşünüyor. Diğer yandan Samsun Üniversitesi'nin İlkadım ilçesinde ise 'Rektörlük Şehir Ofisi' bulunuyor.

SAMÜ