Samsun Ürünleri TOBB Genel Kurulu'nda Büyük İlgi Gördü

TAKİP ET

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 80'inci Genel Kurulu kapsamında, yöresel ürünler ve coğrafi işaretli ürünlerin tanıtıldığı etkinlik, Samsun'un yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerinin büyük ilgi gördüğü bir platforma dönüştü.

Ankara'da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde gerçekleştirilen TOBB Genel Kurulu'na, Türkiye'nin 81 ilinden gelen delegeler katıldı. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Salih Zeki Murzioğlu, Meclis Başkanı Haluk Akyüz, Yönetim Kurulu Üyeleri ve TOBB Delegeleri de katılımcılar arasındaydı.

Samsun standında, Samsun Oda ve Borsaları tarafından bir araya getirilen ürünler, coğrafi işaretli ürünlerden Samsun simidi, Bafra nokulu, Çarşamba kıvratması ile fındık, Terme böreği, Samsun lokumu, Samsun kaşar peyniri ve ayran gibi lezzetlerin tanıtımı yapıldı. Standı ziyaret eden TOBB delegeleri, Samsun ürünlerine büyük ilgi gösterdi. Stand içinde kurulan fırında pişirilen simitler, kaşar peyniri, ayran ve diğer ürünlerle ziyaretçilere ikramda bulunuldu.

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun standına gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirtti ve standın ve ürünlerin takdir edilmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Murzioğlu, "Ülke olarak yöresel ürünler bakımından çok zenginiz. Samsunumuzun da bu yönde gerçekten çok güzel ürün çeşitliliği var. Bunu bir kez daha bugün burada gösterdik. Standımızın ve ürünlerimizin herkes tarafından takdir edilmesi bizleri son derece mutlu etti. Standımıza emeği geçen tüm Oda ve Borsa Başkanlarımıza, herkese çok teşekkür ediyorum. Bu ürünler tüm dünyanın tanıması gereken lezzetler. İlimizin bu değerlerini fırsat buldukça tanıtmaya ve ekonomik değer elde edecek şekilde piyasaya sunmaya çalışıyoruz. İnşallah bunu hep birlikte başaracağız" dedi.

Samsun TSO heyeti, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona da katılarak birçok devlet erkanıyla bir araya geldi. Murzioğlu, "Genel kurulumuz ülkemize ve camiamıza hayırlara vesile olsun. İş dünyasının tüm sorunlarının çözümünde her zaman yanımızda yer alan bir başkanımız var. Bizlere her zaman öncü olan ve destek olan TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıkoğlu ve TOBB yönetimde birlikte görev aldığım çalışma arkadaşlarıma başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Samsun Ürünleri TOBB Genel Kurulu samsun son dakika Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Salih Zeki Murzioğlu Samsun Oda ve Borsaları TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Samsun TSO