Samsun ve Çevre İllerde "Orman Benim" Kampanyasıyla Çöp Toplama Etkinlikleri

TAKİP ET

Samsun, Çorum, Tokat, Amasya ve Kastamonu'da, orman yangınlarını önlemek ve ormanları korumak amacıyla "Orman Benim" kampanyası kapsamında çöp toplama etkinlikleri düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen "Orman Benim" kampanyası çerçevesinde Samsun'da öğrenciler ve sivil toplum kuruluşları gönüllüleri, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ağaçlandırma alanında çöp topladılar. Programa katılan Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, insanların ormanlara bıraktıkları atıkların orman yangınlarının büyük bir kısmına sebep olduğunu belirterek, farkındalık oluşturmanın önemine vurgu yaptı.

Çorum'da da kampanya kapsamında öğrenciler ve sivil toplum kuruluşları, Sanayi Sitesi civarındaki ağaçlandırma alanında çevre temizliği gerçekleştirdi. Vali Zülkif Dağlı, temizlik çalışmalarının yanı sıra orman yangınlarını önlemek amacıyla ormanlara girişlerin yasaklanacağını duyurdu.

Tokat'ta Topçam Yaylası'nda bulunan ormanlık alanda düzenlenen etkinlikte, Vali Yardımcısı Osman Sarı ve diğer katılımcılar çöp toplama çalışmalarına katılarak doğaya çöp atılmaması çağrısında bulundular.

Amasya'da ise Vali Yılmaz Doruk, Amasya Orman Bölge Müdürü Ferdi Özer ve öğrenciler millet ormanında yangınlara karşı zararlı maddelerin temizliğini gerçekleştirdiler. Özer, kampanyanın insanları ormanlardaki çöpler konusunda duyarlı hale getirmeyi hedeflediğini ifade etti.

Kastamonu'da "Orman Benim" kampanyası kapsamında Doğu Çevre Yolu'nda düzenlenen etkinlikte, Vali Meftun Dallı, orman yangınlarının insan kaynaklı olduğunu belirterek, orman yangınlarını önlemenin en iyi yolunun duyarlı davranışlar sergilemek olduğunu vurguladı.