Samsun Vezirköprü'de Çocuk İstismarıyla Mücadelede Kararlı Adımlar

TAKİP ET

Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya, çocuk istismarıyla mücadelede kararlı olduklarını vurgulayarak, okullarda hassasiyetin arttırılması için düzenlenen çalıştaya destek verdiklerini belirtti. Programda çocuk istismarıyla ilgili bilgilendirme sunumları yapıldı.

Vezirköprü ilçesinde çocuk istismarının önlenmesi ve okullarda farkındalığın arttırılması amacıyla düzenlenen çalıştayda okul müdürleri ve rehberlik öğretmenleri bir araya geldi. Kaymakam Özgür Kaya, "İstismarla mücadelede kararlığımız, konuya yaklaşımımız ve hassasiyetimiz ortadadır. Kolluk kuvvetlerine her zaman destek vermeye hazırız" ifadelerini kullanarak katılımcılara çağrıda bulundu.

Vezirköprü Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Hazım İşbilen, çalıştayın istismarla mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlendiğini belirtti. Programda çocuk istismarıyla ilgili soru-cevap oturumları düzenlendi ve katılımcılara psikososyal destek süreçleri hakkında bilgi verildi.

Polis, Jandarma, Sosyal Hizmet Merkezi ve Adli Destekten Detaylı Bilgilendirme

Çalıştayda, polis, jandarma, sosyal hizmet merkezi ve adli destek birimlerinden görevliler çocuk istismarının nasıl bildirilmesi gerektiği konusunda detaylı bilgiler aktardılar. Programın son bölümünde ise Başsavcı Emre Kaya, katılımcılarla çocuk istismarını önlemeye yönelik stratejiler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

samsun vezirköprü Çocuk İstismarıyla Mücadele program Kaymakam Özgür Kaya Polis Jandarma Sosyal Hizmet Merkezi ve Adli Destekten Detaylı Bilgilendirme samsun haber gündem haber