Samsun Yine Sel Mağduru

TAKİP ET

Samsun'da yaz ortasında sel kabusunu yeniden yaşadı. 4 ilçeyi sel vurdu, ev ve işyerleri ile tarım arazileri sular altında kaldı. Vatandaşlar rögarları kendileri açmaya çalıştı.

Samsun'da etkili olan sağanak yağış, Çarşamba, Salıpazarı, Terme ve Havza'da sel ve taşkına dönüştü. Ev ve işyerleri ile tarım arazileri sular altında kaldı. Ekipler müdahalede yetersiz kalınca, vatandaşlar kendi imkanları ile rögarları açmaya çalıştı. 

Çarşamba ilçesinde etkili olan yağış nedeniyle Orta Mahalle Dr. Ata Giritli Caddesi, Kızılay Caddesi ve Stadyum Caddesi'nde yollar su altında kaldı, yol kenarlarında su birikintileri oluştu. Caddelerdeki bazı iş yerlerini de su bastı. İş yeri sahipleri, dükkanlarına dolan suyu boşaltmaya çalıştı.  Ali Fuat Başgil Mahallesi'nde bulunan Merkez Camisinde de su baskını yaşandı. Biriken yağmur suları cami avlusunu adeta göle çevirdi. Mahalle sakinleri, sel sularının cami içerisine girmemesi için mücadele verdi.  İlçenin birçok mahallesinde zemin kattaki evler sular altında kaldı.      

SASKİ İHBARLARA YETİŞMEYE ÇALIŞTI 

SASKİ tarafından ilçede ağırlıklı sorunların olduğu mahallelerden Çay Mahallesi'nin Adapark mevkii ile Salıpazarı yoluna yakın kısmı, Kirazlıkçay Mahallesi'nde Değirmenbaşı ve Yeşilırmak Caddeleri ile TOKİ mevkii, Hasanlı Caddesi, Seyfullah Edin Caddesi ve Şampiyon Sokak, Batuhan Yılmaz Sokak, Orta Mahallede Doktor Ata Giritli, Doktor Orhan Atılgan, Doktor Erol Uysal ve Tuncay Kocabaş Caddeleri, Sebze hali alt geçidi, itfaiye yanı alt geçit ve tarihi köprü altı alt geçişi, Salıpazarı Ayvacık Köprüsü altındaki geçişlere müdahale edildi. Eski hatların yetersizliğinden dolayı meydana gelen 27 ayrı noktadaki su taşkınlarına müdahale edildi. Bunların yanı sıra Su baskını yaşanan 12 evde su tahliye çalışması yapıldı.  Çarşamba'daki sel, taşkın ve su baskınlarında SASKİ ekipleri tarafından 6 kombine kanal açma makinası, 4 vidanjör, 2 su tankeri, 2 beko-loader ve 71 personel ile mücadele verildi. 

TERME VE SALIPAZARI'NDA KORKU DOLU ANLAR 

Samsun'un Terme ve Salıpazarı ilçelerinde şiddetli yağış, hayatı olumsuz etkiledi. 
İlçede öğle saatlerinden sonra etkili olan sağanak nedeniyle Bağsaray Mahallesi'nden geçen Kocaman Irmağı taştı, bölgedeki Evci ile Sakarlı ırmakları da debileri yükselerek taşma noktasına geldi.
Taşkın sonucu tarım arazileri su altında kaldı, arazide otlayan 8 büyükbaş hayvan da suya kapıldı. Hayvanlara, yapılan çalışma sonucu sürüklendikleri bölgede sağ olarak ulaşıldı.

TERME SANAYİ SİTESİ TAŞKIN MAĞDURU 

Terme Sanayi Sitesi'nde de taşkın nedeniyle su baskını yaşandı. Bölgede ekipler, iş makineleriyle çalışma başlattı. DSİ Samsun Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik,  bölgede etkili olan yağış nedeniyle yaşanacak olumsuzluklara karşı ekiplerinin çalışma başlattığını söyledi.

Gece saatlerinden bu yana vatandaşları aşırı yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyardıklarını belirten Çelik, AFAD, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Terme Belediyesi, Terme Kaymakamlığı ve jandarma ekiplerinin çalışma yürüttüğünü anlattı.

HAYVANLAR AKINTIYA KAPILDI 

Büyükbaş hayvanları suya kapılan Fatih Yazıcı ise hayvanlarının arazide otladığı sırada aşırı yağıştan dolayı ırmakların taştığını dile getirdi.
Evci Mahallesi Muhtarı Selahattin Gemrik de ana köprüleri ağaçların tıkadığını, bu nedenle su taşkınları yaşandığını belirtti. Salıpazarı ilçesinde de sağanak etkili oldu.
Öğle saatlerinde başlayan şiddetli yağış, ilçe merkezinden geçen Terme Çayı'nın debisini yükseltti, cadde ve sokaklar ile iş yerlerini su bastı. Belediye ekipleri, iş makineleri ile taşkın yaşanan bölgede çalışma yürüttü. 

CADDELER GÖLE DÖNDÜ 

Samsun'un Havza ilçesinde etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.
Akşam saatlerinde başlayan sağanağın ardından dolu da yağdı. Sağanak, ilçe merkezinde su taşkınına yol açtı. Yoldan akan yağmur suyu kaldırıma taştı, yayalar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Samsun-Ankara kara yolu Otogar Kavşağı'nda yağmur suyu hattının tıkanması, yolda su birikintilerine sebep oldu, trafik akışı aksadı.
Havza Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri, yoldaki suyun tahliyesi için çalışma başlattı.
Polis ekipleri de trafik akışını düzenlemek ve güvenliği sağlamak için yoğun çaba sarf etti.