Samsun Zorlu Koleji Spor Kulübü Başkanı Ergin Zorlu: Mali Tablo Spor Kulüplerinin Önceliği Olmalı

TAKİP ET

Samsun Zorlu Koleji Spor Kulübü Başkanı Ergin Zorlu, Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi'nde transfer ücretlerinin yüksekliğine dikkat çekti. Zorlu, "İstikrar ve sürdürülebilir bir mali tablo spor kulüplerinin önceliği olmalı" dedi.

SOSYAL YAŞAMLARA KATKI

Zorlu Koleji Spor Kulübü olarak Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi (KBBL) 3. sezonunda da mücadeleyi aynı istikrar ve yönetim anlayışıyla sürdüreceklerini ifade eden Başkan Ergin Zorlu, "Üst Ligleri tabi ki hedefliyoruz. Ancak istikrar ve sürdürülebilir bir mali tablo spor kulüplerinin önceliği olmalı. Gününde ödenen maaşlar, oyuncuların konaklama ve temel ihtiyaçlarının karşılanması sosyal yaşamlarına katkı önceliklerimizden oldu ve hep olacak. Tabi ki tüm bunların yanında genç ve yetenekli oyuncuları da Türk Basketboluna kazandırmak başarının yanında temel hedeflerimizdendir" şeklinde konuştu. 

MOTTO GÜÇLÜ VE MUTLU TAKIM

Oyuncu transferinde yüksek rakamların konuşulduğunun altını çizen Kulüp Başkanı Ergin Zorlu, "Türk Basketbolunun ivme kaybettiği bu dönemde KBBL'de bile organizasyon kalitesinin dışında oyuncu rakamlarının çok üste çıkması sürdürülebilir yapıya çok ciddi zarar vermektedir. Biz kulüp olarak mali yapımızla istikrarlı, sürdürülebilir, organizasyonu güçlü ve mutlu takım mottomuzu bozmadan başarıya ulaşacağız. Yoksa bu tablo içinde her sene farklı kulüpler, farklı belediye destekli takımlar altyapıları olmadan üst liglerde bile olsa kapanmanın eşiğinden kurtulamayacaktır" ifadelerini kullandı. 

'YETİŞTİRİCİ KULÜPLER DESTEKLENMELİ'

Türkiye Basketbol Federasyonuna da seslenen Zorlu Koleji Spor Kulübü Başkanı Ergin Zorlu; "Bir çift söz de Basketbol Federasyonumuza etmek istiyorum. Yetiştirici kulüpler, altyapıları ile ciddi anlamda desteklenmeli. Biz Zorlu Koleji Spor Kulübü olarak bu yıl kadın ve erkek olmak üzere 22 grupta takım çıkardık. Bu durum bile Basketbolumuzda bir farkındalık oluşturmuyorsa artık sözün bittiği yerdir. Bizler güçlü organizasyonumuzla önceliğimiz kadın basketbolu olmak üzere mücadeleye çok daha motive olmuş bir şekilde devam edeceğiz" diye konuştu.