Samsunlu Avukatlar Büyük Savunma Mitingine Katıldı

TAKİP ET

Ankara'da gerçekleşen Büyük Savunma Mitingi'ne katılan Samsun Barosu avukatları, ellerinde pankartlar ve sloganlar eşliğinde Anıtpark'a yürüdü. TBB Başkanı Erinç Sağkan, "Avukatın emeğini ve hakkını savunmak için buradayız" dedi.

Türkiye Barolar Birliği'nce düzenlenen Büyük Savunma Mitingi, Ankara Anıtpark'ta 'Avukat İçin de Adalet' isteyen binlerce meslektaşın katılımıyla yapıldı. Samsun Barosu'nun da aralarında olduğu Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelen baro başkanları ve avukatlar, kortej eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi.

Avukatlar, 'Avukata Dokunma', 'Avukat Yaşarsa Adalet Yaşar', 'Herkes İçin Adalet, Adalet İçin Avukat', 'Emeğimizin Hakkını Savunuyoruz' gibi çeşitli yazılı pankartlar ve sloganlar eşliğinde miting alanı olarak belirlenen Anıtpark'a yürüdü.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda mesleği avukat olan Mansur Yavaş'ın da katılarak destek verdiği mitingde ilk söz, genç avukatlara verildi. Bildirgede genç avukatların açlık sınırının dahi altında bir gelir seviyesinde hayatlarını idame ettirmeye çalıştıklarına vurgu yapıldı. Bildirgede talepler tek tek sıralanarak, "Genç avukatlar olarak mesleki sorunlarımızın çözümüne ulaşmak adına hiçbir zaman susmadık, susmayacağız" denildi.

190 BİN AVUKATIN KONUŞMA GÜNÜDÜR

TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, "Bugün 190 bin avukatın konuşma günü! Gittikçe yerleşen bir cinnet kültürünün 'meşru sayılan' hedeflerinden biri haline getirilen meslektaşlarımız, sadece mesleklerini yaptıkları için dosyanın taraflarıyla özdeşleştiriliyor, bıçaklanıyor, kurşunlanıyor ve öldürülüyor. Yıllarca emek verdikleri ofisleri ve hatta evlerinin önleri artık potansiyel bir cinayet mahalli haline gelmiştir. Mesleğimiz ağır bir ekonomik tehdit altındadır! Bugün artık avukatın emeğini ve hakkını savunmak için buradayız" vurgusunda bulundu. Sağkan, "Bir aradayız! Bölünmedik, ayrışmadık, mesleğimiz, meslektaşlarımız ve bağımsız yargı için tek vücuduz" dedi. Mitingde, yedi bölgede baroların kendi aralarında belirledikleri yedi baro başkanı konuşma yaptı.

samsun samsun haber samsun barosu avukat