Samsunlu öğrencinin bileği bükülmedi

TAKİP ET

Samsunlu Öğrenci Şaziye Demir, Okul Sporları Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Daire Başkanlığı tarafından 2023 yılı faaliyet takviminde yer alan Okul Sporları Bilek Güreşi Şampiyonası, Konya'da düzenlendi. Samsun'u temsil eden Havza 25 Mayıs Anadolu Lisesi öğrencisi Şaziye Demir, gençler B kategorisinde 50 kiloda sol kolda Türkiye üçüncüsü, sağ kolda ise Türkiye birincisi olarak büyük bir başarı elde etti.

Karatay Spor ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen şampiyonaya 180 sporcu katıldı. Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası'nda adından söz ettiren Şaziye Demir, sağ kolda kazandığı Türkiye birinciliği ile Samsun'u gururlandırdı. Aynı zamanda sol kolda elde ettiği Türkiye üçüncülüğüyle de dikkat çeken genç sporcu, Samsun'u temsil etme hakkı kazandığı Türk Milli Takımı seçmelerine katılma başarısı gösterdi.

25 Mayıs Anadolu Lisesi Müdürü Mahmut Bektaş, öğrencilerinin elde ettiği bu önemli başarıdan dolayı duydukları gururu ifade ederek, Şaziye Demir'i tebrik etti. Bektaş ayrıca, öğrencinin başarısında emeği geçen antrenör, aile, halk eğitim ve milli eğitim müdürlerine teşekkür etti.