Samsunspor avantajını korudu! Küme düşmesi adeta mucizelere kaldı

TAKİP ET

Deplasmanda Konyaspor'a 3-0 mağlup olan Kırmızı-Beyazlılar, rakiplerinin aldığı sonuçların ardından avantajını yine korudu. Gelinen noktada Samsunspor'un küme düşmesi adeta mucizelere kaldı. İşte detaylar...

KONYA’DA ARADIĞIMIZI BULAMADIK

Trendyol Süper Lig’in 36. haftası büyük bir çekişmeye sahne oldu. Geçtiğimiz hafta Trabzonspor ile sahasında oynadığı Karadeniz derbisini 3-1 kazanan Yılport Samsunspor, bunun morali ile gittiği Konya’da aradığını bulamadı. 

18 DAKİKADA 3 GOL YEDİK

Mücadeleye tutuk başlayan Kırmızı-Beyazlılar, 18 dakikada yediği gollerle şoku yaşadı. Yeşil-Beyazlıların özellikle ilk yarıdaki etkili oyununa karşılık veremeyen Yılport Samsunspor, 90 dakika bitiminde sahadan 3-0 mağlup ayrıldı.   

KARAGÜMRÜK VE KAYSERİ MAĞLUP

Kırmızı-Beyazlıların kümede kalma yolundaki rakiplerinden Fatih Karagümrük Galatasaray’a 3-2, Kayserispor Fenerbahçe’ye 3-0 mağlup oldu. Hatayspor bir başka kümem düşme adayı Ankaragücü’nü 2-1’le geçti. 

GAZİANTEP’TEN FARKLI GALİBİYET

Bir diğer rakip Gaziantepspor, deplasmanda Adana Demirspor’u 6-1 mağlup ederek kümede kalma yolunda önemli bir avantaj yakalarken, 1-0 geriden gelerek Çaykur Rizespor’u 2-1 yenen Pendikspor da bitime 2 hafta kala umudunu sürdürmeye çalıştı.

EN AVANTAJLISI SAMSUNSPOR

Topladığı 42 puanla 12. sırada kalan Yılport Samsunspor, kümede kalma yarışı veren 8 takım içerisinde en avantajlı durumda olan takım konumunda. Yani Kırmızı-Beyazlıların küme düşmesi, ligde kalmasından daha zor gibi görünüyor. 

RAKİPLER BİRBİRİ İLE OYNAYACAK

Yılport Samsunspor son 2 maçında mağlup olsa dahi, 37 puanla 18. sırada bulunan Hatayspor’un yaşayacağı tek puan kaybında düşmemeyi garantileyecek. Kırmızı-Beyazlıların en büyük şansı ise diğer rakiplerinin birbirleri ile oynayacak olması. 

samsunspor süper lig futbol