Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım: Çılgınlar Gibi Para Harcayacak Durumum Yok!

TAKİP ET

Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım, "Taşıma suyla değirmen dönmüyor. Her yıl futbolcu getir, futbolcu gönder bunlar çok büyük maliyetler. Çılgınlar gibi para harcayacak durumum yok" dedi.

Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım, Hedef Halk Gazetesi Spor Müdürü Davut Aktaş’a özel açıklamalarda bulundu.

Futbol akademisinden A Takıma, pilot takımdan altyapıdaki planlamaya, taraftarlardan transfer yasağına kadar birçok konuda konuşan Yüksel Yıldırım, özellikle Kırmızı-Beyazlı taraftarlara desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım'ın açıklamaları;

TAŞIMA SUYLA DEĞİRMEN DÖNMÜYOR

Karadeniz’de ve özellikle Samsun’da çok büyük bir potansiyel olduğuna inandığım için altyapıya önemli bir yatırım yaptım. Taşıma suyla değirmen dönmüyor. Her yıl futbolcu getir, futbolcu gönder bunlar çok büyük maliyetler. Bunun altından kalkma imkanımız da yok. Samsunspor’un ekonomik anlamda durumu belli. Benim de çılgınlar gibi para harcayacak durumum yok. Akademi bizim olmaz ise olmazımızdı. Kulübün başına ilk geldiğimizde öncelikli hedefimiz altyapıyı en iyi hale getirmekti. Bunun için büyük düşünüyorduk. İlk iş olarak akademi tesisimizi yapmalıydık. Sonunda tesislerimiz bitti ve bu yıl yeni yerimize taşındık. Altyapıya yaptığımız yatırımlar küçük de olsa meyvelerini vermeye başladı. Altyapıda büyük bir vizyona sahibiz.

TOULOUSE İLE ANLAŞMA YAPTIK

İlk zamanlarda Belçika’nın Genk takımı ile altyapı için anlaşma yapmıştık. Ancak araya pandemi girince olay durmuştu. Sonrasında dostum Toulouse Kulübü Başkanı Damien Comolli ile oturup görüştük. Onların da akademisi Fransa’da 5. sırada. Onların altyapı modelini, antrenman şekillerini, yapılanmasını, gelişimini Samsunspor’a transfer etmek için 3 yıllık anlaşma yaptık. Bu yıl bir geçiş dönemi olduğu için işin başındayız diyebiliriz. U19 Takımımız Elit A Ligi’nin finalinde şanssız bir şekilde Trabzonspor’a 3-2 mağlup oldu. Bence bu bir başarıdır. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi takımların önünde olmak, yaptığımız işlerin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Bu nedenle altyapımızı elde ettikleri dereceden dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

500’ÜN ÜZERİNDE BAŞVURU OLDU

Biz Samsunspor Futbol Akademisi’ne teknik koordinatör getirmek için yurt dışında ilana çıktık. 500’ün üzerinde başvuru oldu. Bunu Toulouse takımı ile birlikte yaptık. Geldiğimiz noktada 4 aday belirledik. Bunlardan ilki Almanya Futbol Federasyonu’nda altyapıda çalışan bir arkadaştı. Kendisi ile mülakat yaptık. Eşi de Türk ve bu nedenle görevi çok istedi. Kendisini altyapının başına getiriyoruz.

HOLLANDALI HOCA GELECEK

Savaş Serdar idari koordinatör olarak görev yapacak, yeni gelen arkadaşımız da teknik koordinatör olarak çalışacak. Ayrıca U17 ve U19 takımlarımızın başındaki hocalarımızın üzerine de bizde 3 yıl önce çalışmış olan Fuat Çapa’nın yardımcılığını da yapmış Hollandalı bir hoca getireceğiz. Kendisi ile anlaştık. Temmuz ayında bu isimler işbaşı yapacak ve altyapıda yeni bir dönem başlamış olacak.

YAVAŞ YAVAŞ MEYVE VERİYOR

Çok kapsamlı bir altyapı tesisi yaptık. Biz ilklerden birisi olmak istiyorum. Her şey meyvesini yavaş yavaş veriyor. 11-12 yaşında oyuncuyu alıp 17 yaşına kadar yetiştireceğiz. Sonra da U17 ve U19’da gelişimlerini sağlayacağız. Orada başarılı olanları A Takımımıza katacağız. Samsunspor anayasasında gelecek hocaya ilk 11’de altyapıdan en az 1 tane oyuncu oynatma zorunluluğu getirmeye çalışacağız. A Takım genel kadrosunda 5-6 tane altyapıdan oyuncu olmasını istiyoruz. Amacımız her sezon altyapıdan 2-3 tane oyuncuyu A Takım’a çıkarmak. A Takım’dan da yıldız adayı olanları ya da yıldızını parlatanları yurt dışına satacağız. Bu sayede kulüp gelir de elde edecek. İlerleyen zamanlarda başka takımlar almayı da amaçlıyorum. Buradan oraya, oradan da buraya futbolcular gelip gidecek.

YASAK ALTYAPI İÇİN DE GEÇERLİ

Afrika’da çalışmalara başladık. Gambiya, Gana, Nijerya, Senegal, Fildişi Sahilleri gibi ülkelerden genç ve yetenekli oyuncuları Samsun’a getireceğiz, burada durumlarına bakacağız. Önümüzde transfer yasağı gibi çok büyük bir engel var. FIFA bu yasağı altyapıya da uyguluyor. Bu durum futbol akademisinin de önünde engel. Ama biz bunları aşacağız ve pırıl pırıl bir futbol akademimiz olacak.

AKADEMİNİN TEMELLERİNİ ATTIK

U13-14’ten başlayan çok iyi bir takımımız olacak. Latin Amerika, Afrika ve Balkanlar’dan gelen genç çocuklarla birlikte Türkiye’nin altyapı anlamında en iyi 5 kulübünden birisi olmak için çabalayacağız. Bunu da yapacağız ve herkes bunu görecek. Akademinin temellerini attık ve ilk senesinde Türkiye ikinciliği geldi. Bundan sonra yetiştirici ve geliştirici bir futbol akademisi olmak istiyoruz. Artık Türkiye’de herkes Yılport Samsunspor Futbol Akademisi’ni konuşacak. Bunu biz şehir olarak bir görevmiş gibi sahiplenmeliyiz. Yaklaşık 140 yataklı bir akademi kurduk. Her şeyi ile hazır. Eksik olduğu müddetçe de bunları tamamlayacağız. Çünkü ben gençlere çok büyük önem veriyorum. Samsunspor bu gençlerle birlikte Türkiye’de ileride çok büyük başarılara imza atacak ve bununla gururlanacağız. 

samsunspor yüksel yıldırım