Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'dan Transfer Yasağı Açıklaması: Son Dakikaya Kadar Uğraşacağız

TAKİP ET

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, 'Hem FIFA ile hem avukatlarımızla, hem de İsviçre Federal Mahkemesi ile temasları kesmeyeceğiz. Son dakikaya kadar yasağı kaldırmak ya da tekrar ertelemek için ne gerekiyorsa yapacağız' dedi

Yılport Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım, Spor Müdürümüz Davut Aktaş’a özel açıklamalarda bulundu.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Zeki Yavru ve Taylan Antalyalı ile görüşmelerin devam ettiğini belirten Başkan Yüksel Yıldırım, Taylan Antalyalı’nın Galatasaray’dan ayrılması neredeyse kesinleştiğini ifade etti. Galatasaray’ın Taylan’ı kendilerine vermek için girişimlerde bulunduğunu belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

İKİSİNİ DE TAKIMDA İSTİYORUZ

“Biz Taylan için kulübüyle görüştük. Taylan şu anda Amarika’da tatilde. Kendisi ile Fuat Çapa görüşmeleri ilerletiyor. Zeki Yavru ve Taylan Antalyalı ile her hangi bir aksilik olmaz ise bu hafta içi anlaşmayı planlıyoruz. Çünkü takım 1 Temmuz’da Samsun’da toplanacak ve 7 Temmuz’da da Kayseri’ye kampa gidecek. Zeki Yavru ve Taylan Antalyalı bizim takımımızda görmek istediğimiz oyuncular.”

BEKLENTİLERİ ÇOK YÜKSEKTİ

“Osman ve Alim’le yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Çünkü ikisinin de beklentileri bizim bütçemizin çok üzerindeydi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) harcama limitlerini açıklamadan oyuncularla ciddi görüşme yapamazdık. Zaten geçen sezon bizim 255 milyon Türk Lirası olan harcama limitimizi sermaye artırımı ve sponsor gelirleri ile 600 milyon Türk Lirası’na çıkarmıştık. Maalesef bu sene yine çok düşük bir bütçe verildi. Biz de bu durumu protesto ettik.”

VERİLEN SÖZ TUTULMADI

“TFF de, ‘siz başvurunuzu yapın, biz limitinizi arttırırız’ dedi. Ama sermaye artırımına gerek kalmayabilir artık. Çünkü transfer yasağı nedeniyle fazla bir şey yapmaya gerek yok. Transfer yasağının son dakikada konması büyük sıkıntı oldu. Bize verilen söz, ‘2 Temmuz’a kadar yasak gelmeyecek. Siz 1-2 transfer yapın’ denmişti.”

2 İSİMLE ANLAŞMIŞTIK

“Biz de bunun üzerine 2 tane kaliteli Türk isimle anlaşmıştık. Hatta birisi ile kontrat da imzalamıştık ama resmi transfer dönemi başlamadığı için bunu Türkiye Futbol Federasyonu’na bildirememiştik. Sonrasında yasağın erken açıklanmasının ardından sözleşmeyi iptal etmek zorunda kaldık. Her iki futbolcuya da teşekkür edip temasları sonlandırdık.”

NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

“Biz yaz transfer dönemi kapanana kadar bu durumu nasıl düzeltiriz, yürütmeyi nasıl durdururuz, transfer yapma iznini nasıl alabiliriz diye görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Hem FIFA ile hem avukatlarımızla, hem de İsviçre Federal Mahkemesi ile temasları kesmeyeceğiz. Son dakikaya kadar yasağı kaldırmak ya da tekrar ertelemek için ne gerekiyorsa yapacağız.”

PARALAR ÖDENDİ, BORÇLAR KAPANDI

“Eğer çabamız sonuçsuz kalırsa FIFA’nın verdiği yasak bu sezon boyunca devam edecek. Biz yapılanın haksızlık olduğunu belirterek yürütmeyi durdurma kararı almaya çalışacağız. Şu anda FIFA’da hiçbir dosyamız, şikayetimiz yok. Sıkıntı yaşadığımız tüm oyuncuların parası ödendi, borçları kapandı. Ama maalesef böyle bir durumla karşı karşıyayız.” 

KADROMUZ KÖTÜ DEĞİL

“Bu yıl bizim için değişik bir sezon olacak. Şartlar değişmez ise ilk defa transfer yapamayarak sezona başlayacağız. Böyle bir durumda eldeki kadro ile yola devam etmek zorundayız. Biz bu durumu düşündüğümüz için geçen sezon ona göre transfer yapmıştık. Aslında kadromuz kötü değil. Ligin geneline baktığımızda Markus Gisdol’un takımı oturtması neticesinde ligin ikinci yarısında önemli bir performans sergiledi.”

KAYANIN ALTINA GÖVDEMİ KOYDUM

“Mevcut kadromuza güveniyorum. Taraftarlarımızdan takımlarına sahip çıkmalarını istiyorum. Başka Samsunspor yok. Biz 3. Lig’e gitmekte olan bir takımı alıp, 2. Lig’den Süper Lig’e çıkardık. Ben bu yolda taşın değil, kayanın altına adeta gövdemi koydum. Taraftarlarımız da bu dönem bizim yanımızda olsun. Herkes gereken fedakarlığı yapacak ve bu takımı ligde tutmak için mücadele edeceğiz.”

TEK YÜREK OLMALIYIZ

“Başarılı olmanın ek yolu taraftar desteğidir. Taraftar bizim 12. adamımızdır. Geçtiğimiz sezon yaptıkları ortada. Aynı desteği bu yıl da devam ettirsinler ve tribünleri doldursunlar. Şehir olarak tek yürek olalım. Futbolcusundan teknik heyetine, yöneticisinden, taraftarına, basın mensuplarından şehirde yaşayan herkese kadar birlikteliğimizi kaybetmeyelim. Tek yürek olursak biz bize yeteriz.”

samsunspor yüksel yıldırım transfer özel haber