Samsunspor Basketbol'u İsteyen Var!

TAKİP ET

Samsunspor Basketbol takımının yaklaşık 8 milyon TL borcunu ödeyip, "profesyonel ligde oynama hakkını" almak için bir menajerin teklifte bulunduğu öğrenildi. Bazı şehir kulüpleri devrede. Seneye en az 40 milyon TL lazım. Ancak yerel seçimler bekleniyor.

Basketbol Süper Lig'e veda etmeye hazırlanan Reeder Samsunspor Basketbol takımının gelecek sezonla ilgili planlaması öncesinde sürpriz bir gelişme yaşandı. Bir menajerin Kırmızı-Beyazlı kulübün profesyonel ligde oynama hakkını istediği öğrenildi.

Bu sezon Süper Lig'de artan maliyetler ve yabancı oyuncuların aldığı ücretler nedeniyle sıkıntılı bir dönem geçiren Samsunspor Basketbol, aldığı sonuçlarla lige veda etmeye hazırlanıyor.

Yaklaşık 8 milyon TL borcu olduğu öğrenilen Kırmızı-Beyazlı kulübün tüm borçlarını üstlenmek isteyen menajer, bazı şehir kulüpleriyle görüşebileceğini yönetime bildirdi.
Önceki gün Samsunspor Basketbol'un yönetim kurulu toplantısında bu konu masaya yatırıldı. Şehirden özellikle yerel yönetimlerden beklenen desteği alamayan yönetimin gelecek sezon planlamasında yaklaşık 40 milyon TL'ye ihtiyaç olduğunu öngörüyor.
Yönetim, 31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimler sonrası seçilecek belediye başkanlarıyla görüşecek. Eğer destek konusunda hemfikir olunmaz ise teklifi değerlendirmeyi planlıyor.